Home » WTA » Van Uytvanck wint Belgisch onderonsje in Hiroshima en strijdt opnieuw tegen landgenote in de tweede ronde

Van Uytvanck wint Belgisch onderonsje in Hiroshima en strijdt opnieuw tegen landgenote in de tweede ronde

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

In de eerste ronde van het WTA-toernooi van Hiroshima (Japan, WTA International) was Alison Van Uytvanck (WTA-63) in een Belgisch duel te sterk voor Ysaline Bonaventure (WTA-118). Ze komt nu uit tegen Kirsten Flipkens (WTA-114) die eveneens haar eerste duel won. Greet Minnen (WTA-120) komt later in actie.

Vier Belgische speelsters kwamen aan de start van het WTA-toernooi van Hiroshima. In de eerste ronde moest Van Uytvanck meteen aan de bak tegen landgenote Bonaventure. De Grimbergse trok met 6-4 en 6-2 aan het langste eind na 1 uur en 10 minuten. Flipkens klopte Liudmila Smansonova (WTA-131) met 7-6 2) en 6-4 en wordt de volgende tegenstandster van Van Uytvanck. Minnen speelt dinsdag haar partij in de eerste ronde tegen de Amerikaanse Christina Mchale (WTA-101).

Geen Minnen-Van Uytvanck in het dubbelspel deze keer, want Van Uytvanck (WTA D-109) vormt een tandem met Kirsten Flipkens (WTA D-24). Ze spelen tegen thuisspeelsters Misaki Doi (WTA D-157) en Nao Hibino (WTA D-91) in de eerste ronde. Minnen (WTA D-124) dubbelt samen met Bonaventure (WTA D-504), zij ontmoeten eveneens een Japans duo: Erina Hayashi (WTA D-286) en Moyuka Uchijima (WTA D-271). Als beide Belgische duo’s hun partij in de eerste ronde winnen, dan ontmoeten ze elkaar in de kwartfinale.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden