In de eerste ronde van het WTA-toernooi van Hiroshima (Japan, WTA International) was Alison Van Uytvanck (WTA-63) in een Belgisch duel te sterk voor Ysaline Bonaventure (WTA-118). Ze komt nu uit tegen Kirsten Flipkens (WTA-114) die eveneens haar eerste duel won. Greet Minnen (WTA-120) komt later in actie.

Vier Belgische speelsters kwamen aan de start van het WTA-toernooi van Hiroshima. In de eerste ronde moest Van Uytvanck meteen aan de bak tegen landgenote Bonaventure. De Grimbergse trok met 6-4 en 6-2 aan het langste eind na 1 uur en 10 minuten. Flipkens klopte Liudmila Smansonova (WTA-131) met 7-6 2) en 6-4 en wordt de volgende tegenstandster van Van Uytvanck. Minnen speelt dinsdag haar partij in de eerste ronde tegen de Amerikaanse Christina Mchale (WTA-101).

Geen Minnen-Van Uytvanck in het dubbelspel deze keer, want Van Uytvanck (WTA D-109) vormt een tandem met Kirsten Flipkens (WTA D-24). Ze spelen tegen thuisspeelsters Misaki Doi (WTA D-157) en Nao Hibino (WTA D-91) in de eerste ronde. Minnen (WTA D-124) dubbelt samen met Bonaventure (WTA D-504), zij ontmoeten eveneens een Japans duo: Erina Hayashi (WTA D-286) en Moyuka Uchijima (WTA D-271). Als beide Belgische duo’s hun partij in de eerste ronde winnen, dan ontmoeten ze elkaar in de kwartfinale.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.