Home » WTA » Van Uytvanck wint duel tegen grote liefde Minnen

Van Uytvanck wint duel tegen grote liefde Minnen

Alison Van Uytvanck (WTA-65) heeft in het Duitse Karlsruhe (WTA 125K) het lovegame tegen haar vriendin Greet Minnen (WTA-123) gewonnen.

Het was de eerste keer dat het koppel tegen elkaar uitkwam in een officiële wedstrijd en ze maakten het elkaar meteen knap lastig.

In de eerste set kregen beide speelsters breakkansen, maar het was Van Uytvanck die ze uiteindelijk wist te verzilveren: 6-4. Minnen gaf zich echter niet gewonnen en vocht zich met 6-1 terug in de wedstrijd.

In de derde set gaf Van Uytvanck haar vriendin echter van hetzelfde laken een broek en kon ze eveneens met 6-1 de partij definitief naar zich toe trekken.

Game, set and match made in heaven voor Ali, dus. De wedstrijd duurde 1 uur en 46 minuten. Na afloop gaven de twee sympathieke vriendinnen elkaar een dikke knuffel en werd het publiek zelfs getrakteerd op een kus.

Niet leuk

“Al wisten we dat het ooit ging gebeuren, het was echt niet leuk”, reageert Van Uytvanck bij Tennisplaza. “We hebben ons tijdens de wedstrijd proberen te focussen op ons spel, maar tegelijk probeerden we niet te enthousiast te zijn wanneer we een punt scoorden. We gunden elkaar de overwinning.”

“We zijn vooral blijf dat we er nu vanaf zijn en uiteraard gaat alles nog steeds goed tussen ons. We hebben elkaar een dikke knuffel gegeven na de wedstrijd. Uiteindelijk blijft het ook maar een wedstrijd.”

Ali en Minnen nemen nog wel geen afscheid in Duitsland. Het duo dubbelt nog samen. In haar tweede ronde solo mag Van Uytvanck het nu opnemen tegen kwalificatiespeelsters Laura Ioana Paar (WTA-253).