Home » Geen categorie » Van Uytvanck wint eerste wedstrijd in Monterrey

Van Uytvanck wint eerste wedstrijd in Monterrey

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Alison Van Uytvanck (WTA-47) is goed begonnen aan het WTA-toernooi van Monterrey (Mexico, $ 250 000). In de eerste ronde versloeg ze de Amerikaanse Irina Falconi (WTA-78) in twee sets. An-Sophie Mestach (WTA D-87) werd uitgeschakeld in het dubbelspel.

Van Uytvanck kon dit jaar nog maar één zege behalen op de WTA-tour, maar ze won wel vier wedstrijden op de Fed Cup. In de eerste set wist ze acht breakpunten te redden tegen de 25-jarige Falconi, wat resulteerde in 6-4 setwinst. In de tweede set ging onze 21-jarige landgenote opnieuw twee keer door de opslag van Falconi. Na 1 uur en 25 minuten stond de 6-4 en 6-2 eindstand op het scorebord.

Voor Mestach zit het toernooi er helemaal op, na haar uitschakeling in het kwalificatietoernooi verloor ze nu ook in de eerste ronde van het dubbelspel. Samen met Demi Schuurs (WTA D-85) vocht ze een spannend duel uit met Veronica Cepede Royg (WTA D-103) en Danka Kovinic (WTA D-96), maar uiteindelijk moest de Belgisch-Nederlandse tandem met 6-2 2-6 en 9-11 de duimen leggen.

Kirsten Flipkens (WTA-73) en Yanina Wickmayer (WTA-48) komen dinsdag nog in actie in het enkelspel. Als Flipkens wint, moet ze aan de bak tegen Van Uytvanck.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS