Home » Geen categorie » Van Uytvanck wint tweemaal en staat in finale in Ilkley

Van Uytvanck wint tweemaal en staat in finale in Ilkley

Van Uytvanck wint tweemaal en staat in finale in Ilkley

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Alison Van Uytvanck (WTA-103) heeft zich geplaatst voor de finale van het ITF-toernooi van Ilkley (Groot-Brittannië, $ 100 000). Maryna Zanevska (WTA-119) strandde in de kwartfinale en greep naast de dubbeltitel.

Door de aanhoudende regen werden de kwartfinales pas op zaterdag afgewerkt. Van Uytvanck moest het in de kwartfinale opnemen tegen Maria Sakkari (WTA-98). De Griekse won de eerste set met 6-7(5) maar Van Uytvanck kwam met 6-4 langszij. In de derde set leidde onze landgenote met 3-0 toen haar tegenstandster de handdoek gooide. Zanevska stond in de kwartfinale tegenover de Nieuw-Zeelandse Marina Erakovic (WTA-148). Onze landgenote won de eerste set met 7-5, maar Erakovic haalde de volgende twee sets met 3-6 en 4-6 binnen.

In de halve finale stond Van Uytvanck tegenover Erakovic. De Grimbergse won eerste set met 6-4 en schakelde daarna nog een versnelling hoger. In de tweede set trok ze met 6-2 aan het langste eind. In de finale volgt een duel met de Slovaakse Magdalena Rybarikova (WTA-107). Van Uytvanck won hun drie vorige ontmoetingen.

Zanevska (WTA D-145) speelde samen met Paula Kania (WTA D-93) ook nog de finale van het dubbelspel. Ze moesten met 1-6 en 4-6 de duimen leggen tegen Anna Blinkova (WTA D-217) en Alla Kudryavtseva (WTA D-88).

Maryna Zanevska - © Christopher Levy (flickr)
Maryna Zanevska – © Christopher Levy (flickr)

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws