Home » Grand Slam » Australian Open » Van Uytvanck zeker van hoofdtabel Australian Open

Van Uytvanck zeker van hoofdtabel Australian Open

Van Uytvanck zeker van hoofdtabel Australian Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het bang afwachten is voorbij voor Alison Van Uytvanck. Ze kreeg van de organisatie van de Australian Open het bericht dat ze rechtstreeks geplaatst is voor de hoofdtabel en daarmee dus de gevreesde kwalificaties ontloopt.

Begin deze week was het nog even spannend voor Van Uytvanck. Met haar 106de plaats op de ranglijst zou ze, afhankelijk van het aantal speelsters dat zich hadden ingeschreven op basis van hun protected rank, ofwel net wel of net niet rechtstreeks geplaatst zijn voor de hoofdtabel van het eerste grandslamtoernooi van 2015. Nu volgde dus het verlossende bericht.

Exact 108 speelsters zijn rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel van een grandslamtoernooi. Dat zijn standaard de 108 met de beste ranking op het moment dat de inschrijvingen worden afgesloten. Dat gebeurde afgelopen maandag, en dus werd stilaan duidelijk welke speelsters er bij waren en wie toch nog kwalificaties zou moeten spelen. Echter, door versoepelde regels voor het gebruik van de zogenaamde protected rank, waren er heel wat speelsters die daar beroep op konden doen. Uiteindelijk zijn het enkel Vera Zvonareva (WTA-253), Romina Oprandi (WTA-115) en Bethanie Mattek-Sands (WTA-177) die deze inzette, wat betekent dat de nummer 105 van de wereld als laatste rechtstreeks toegang zou krijgen tot het toernooi.

Echter, aangezien de Tsjechische Petra Cetkovska (WTA-58) nu al heeft laten weten dat ze niet zal deelnemen aan de Australian Open, kwam er al meteen een plaatsje vrij. Dat plaatsje is dan voor de volgende op de lijst, de nummer 106, de Belgische Alison Van Uytvanck. Daarmee staan er nu, samen met Kirsten Flipkens (WTA-45), Yanina Wickmayer (WTA-76) en An-Sophie Mestach (WTA-100) al vier Belgische meisjes op de hoofdtabel. Bij de mannen wordt de eer verdedigd door David Goffin (ATP-22).

“Toen ik het nieuws vernam, was ik zo blij dat ik toch wel een klein kangoeroesprongetje heb gemaakt”, reageerde Alison grappend op haar website. “Het was mijn doel om op het einde van dit seizoen hoog genoeg te staan om rechtstreeks op de hoofdtabel van de Australian Open te kunnen staan. We mogen trouwens trots zijn, want het is lang geleden dat vier Belgische meisjes zich rechtstreeks konden plaatsen voor een grand slam, denk ik.”

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws