Home » Clubnieuws » Vanaf 4 mei opnieuw ‘coronaproof’ tennis in Belgische clubs?

Vanaf 4 mei opnieuw ‘coronaproof’ tennis in Belgische clubs?

Vanaf 4 mei opnieuw ‘coronaproof’ tennis in Belgische clubs?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Mogelijk mogen de 154 000 tennissers in Vlaanderen vanaf 4 mei opnieuw een balletje slaan in hun eigen tennisclub. Dat blijkt uit een eerste gelekte versie van de aanbevelingen van de exit-experten. Maximaal twee personen zouden het terrein mogen betreden. Tennis Vlaanderen heeft intussen ook een plan klaar voor een vlotte opstart.

April is normaal dé maand voor de amateurtennissers in ons land: de outdoor gravelbanen zijn klaar voor gebruik en de weekenden zijn druk gevuld met interclubontmoetingen. Maar door de coronacrisis liggen de velden er onbespeeld bij.

Voorzichtige opening

Maar er lijkt – voorzichtig – licht aan het einde van de tunnel. Vanochtend lekte een versie van een voorlopig adviesrapport uit over een mogelijke exitstrategie. Op 4 mei zouden bepaalde niet-essentiële activiteiten kunnen heropstarten en enkele handelszaken zouden ook terug kunnen opengaan. Maar: ook de tennis- en golfclubs zouden de deuren kunnen openen.

Uiteraard blijft het clubhuis nog gesloten, en kan je na het tennissen geen pintje blijven drinken op het terras. Het is en blijft belangrijk om voldoende afstand te bewaren. Spelers zouden ook maar per twee op het terrein mogen, een dubbelspel is dus niet toegelaten.

Officieel is het nieuws nog wel niet. Het gaat voorlopig enkel nog maar een om een gelekte aanbeveling van de exit-experten. Vrijdag neemt de Nationale Veiligheidsraad een beslissing en komt er mogelijk definitief uitsluitsel.

Markeringen

Volgens Gijs Kooken, CEO Tennis Vlaanderen, ligt er alleszins een plan klaar om coronaproof aan de slag te gaan. “Tennis is van nature al redelijk contactloos. We hebben dat heel contactloos gemaakt”, vertelt Kooken aan Sporza. “Voor de ballen hebben we een simpele oplossing. We geven ze een markering. Speler A mag alleen de bal met het kruisje oprapen, speler B de bal met het bolletje.”

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Gunter Van Stappen

Gunter Van Stappen

Meer nieuws