Home » Geen categorie » Vandenbulcke en Cagnina naar de halve finale in De Haan

Vandenbulcke en Cagnina naar de halve finale in De Haan

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De regen stuurde donderdag de programmatie van de Rising Stars Tennis Tour van BNP Paribas Fortis in De Haan (België, $ 15 000) danig in de war. Vrijdag werden de laatste tweede rondes en de kwartfinales afgewerkt.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

In de tweede ronde werd er een Belgisch duel uitgevochten: Jonas Merckx (ATP-545) moest het opnemen tegen Jolan Caillieau (ATP-940). De 22-jarige Caillieau maakte het Merckx niet gemakkelijk, maar die laatste kon uiteindelijk winnen na 2u20 met 7-6 (1), 2-6 en 6-2.

Vijfde reekshoofd Yannick Vandenbulcke (ATP-487) had niet erg veel moeite tegen de Zweedse kwalificatiespeler Jakob Johansson-Holm (ATP-1189). Vandenbulcke won met twee keer 6-2. De 26-jarige Antwerpenaar kreeg even rust en moest het daarna in de kwartfinale opnemen tegen Merckx.

Yannick Vandenbulcke - ©Philippe Buissin (Imagellan)
Yannick Vandenbulcke – ©Philippe Buissin (Imagellan)

Merckx maakt er precies lange wedstrijden van tegen zijn landgenoten. Maar het was Vandenbulcke die aan het langste eind trok. Het vat was duidelijk leeg voor Merckx die in de beslissende set slechts tien punten scoorde. Na 2u24 won Vandenbulcke met 6-2, 5-7, 6-0. Hij neemt het nu op tegen het tweede reekshoofd Alexis Musialek (ATP-421).

Stunt voor Cagnina

Julien Cagnina (ATP-522), het achtste reekshoofd, kon voor een stunt zorgen door het vierde reekshoofd Filip Horansky (ATP-426) te verschalken. De Belg kwam al gauw op een onoverbrugbare 1-5 achterstand wanneer hij zijn remonte inzette. Hij trok de stand nog gelijk tot 5-5 maar moest dan toch de eerste set aan de Slovaak laten met 5-7.

Daarna was het de beurt aan Cagnina die zijn tegenstander nog weinig gunde. Na 2u14 stond de 5-7, 6-3 en 6-0 eindstand op het scorebord. In de halve finale neemt hij het op tegen Juan Pablo Ficovich (ATP-485), het zesde reekshoofd.

Gemiste dubbelfinale voor Dhoe

Tot slot nog een dubbelresultaat. Benjamin Dhoe (NG) speelde aan de zijde van Eduardo Peralta-Tello (NG) de halve finale van het dubbelspel. Zij moesten echter hun meerdere erkennen in het Duitse duo Robin Kern (ATP D-968) en Sami Reinwein (ATP D-734) met 6-7 (2) en 2-6.

[alert type=”info” title=”Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis”]Meer informatie over de Rising Stars vind je hier.[/alert]

koen

koen

MEER NIEUWS