Home » Geen categorie » Vandenbulcke en Gigounon door in Eupen, Vanneste blijft goed dubbelen

Vandenbulcke en Gigounon door in Eupen, Vanneste blijft goed dubbelen

Vandenbulcke en Gigounon door in Eupen, Vanneste blijft goed dubbelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis tennissen Yannick Vandenbulcke (ATP-446) en Germain Gigounon (ATP-516) verder. Jeroen Vanneste (ATP D-967) staat in de kwartfinale van het dubbel. 

De weergoden gooiden het programma wat in de war. Toch konden drie Belgen hun enkelwedstrijd afwerken. Vandenbulcke zette na een valse start meteen de puntjes op de i tegen de Nederlander Paul Monteban (ATP-1145). De Belg won met 6-3 en 6-2 na iets meer dan anderhalf uur wedstrijd. Zijn volgende tegenstander wordt opnieuw een Nederlander: Gijs Brouwer (ATP-644).

Yannick Vandenbulcke - ©Philippe Buissin (Imagellan)
Yannick Vandenbulcke – ©Philippe Buissin (Imagellan)

Gigounon stond in de eerste set nergens tegen de Chileense kwalificatiespeler Christopher Kohl (NG). De Belg keek een zware 0-6 om de oren. Hij bleef niet bij de pakken zitten en maakte een knappe comeback door de volgende twee manches te winnen met 6-3 en 6-4. Hij komt nu uit tegen Lukas Ruepke (ATP-795). Deze Duitser was nipt te sterk voor de Belgische kwalificatiespeler Benjamin Dhoe (ATP-1469). Dhoe verloor met 6-7 (2), 6-2 en 6-7 (8).

In het dubbelspel kon Vanneste zich plaatsen voor de kwartfinale. Met de Nederlander Michiel De Krom (ATP D-868) aan zijn zijde versloeg hij Raphael Calzi (ATP D-1543) en Alex Knaff (ATP D-1624) met 6-2 en 6-1. In de kwartfinale wachten Antoine Damiens (NG) en Benjamin Pietri (ATP D-1187).

[alert type=”info” title=”Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis”]Meer informatie over de Rising Stars vind je hier.[/alert]

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
koen

koen

Meer nieuws