Home » Geen categorie » Vandenbulcke en Mertens out in Ramat Gan

Vandenbulcke en Mertens out in Ramat Gan

Vandenbulcke en Mertens out in Ramat Gan

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Er komt geen Belgische finale in Ramat Gan (Israel, $ 15 000). Yannick Mertens (ATP-296) en Yannick Vandenbulcke (ATP-389) sneuvelden in de halve finale. 

Als de beide Belgen hun wedstrijd konden winnen, speelden ze tegen elkaar in de finale. Mertens ging echter onderuit tegen David Poljak (ATP-691). In de eerste manche hielden beide spelers elkaar mooi in evenwicht. Maar in de eindfase van de set kon Poljak uiteindelijk de break pakken en serveerde de set uit.

In de tweede manche ging het snel bergaf voor de Belg. Hij kwam al gauw op een break achterstand en Poljak breidde zijn voorsprong verder uit. Bij een 1-5 stand gooide Mertens de handdoek in de ring. De reden voor zijn opgave is niet bekend.

Ook Vandenbulcke moet zijn koffers pakken. Hij speelde een stevige wedstrijd tegen Alessandro Bega (ATP-322), het tweede reekshoofd. De Belg kwam in de eerste manche tot twee keer toe op voorsprong, maar gaf dat voordeel weer uit handen. In het achtste game kon Bega een bepalende break scoren en serveerde de set uit.

Vandenbulcke moest in de tweede set een achterstand goedmaken en deed daar nog een schepje bovenop. De Belg bracht de wedstrijd weer in evenwicht en een derde manche moest de beslissing brengen. Hierin zakte het spel van Vandenbulcke in elkaar en na net geen twee uur wedstrijd moest hij inpakken met 3-6, 6-4 en 1-6.

koen

koen

Meer nieuws