Home » Geen categorie » Vandenbulcke onderuit na marathonpartij in Ramat Hasharon

Email

Yannick Vandenbulcke (ATP-389) heeft de kwartfinale van het ITF-toernooi in Ramat Hasharon (Israel, $ 15 000) niet kunnen bereiken. Hij ging na meer dan drie uur wedstrijd onderuit.

Meer dan drie uur heeft hij gestreden, 3 uur en 10 minuten om precies te zijn, maar Vandenbulcke heeft het onderspit moeten delven in de tweede ronde. Danylo Kalenichenko (ATP-570) uit Oekraïne was te sterk voor de Belg.

Vandenbulcke begon uitstekend aan de wedstrijd en haalde dankzij een aantal vroege breaks de openingsset binnen. Ook in de tweede manche kwam de Belg al gauw op een break voorsprong. Kalenichenko kwam beter in de wedstrijd en trok de stand weer gelijk. Even later pakte de Oekraïner de break en zo ook de set. De wedstrijd lag weer helemaal open.

De Belg liet zich niet van de wijs brengen en startte met goede moed aan de beslissende manche. Ook hier kwam hij op een break voorsprong, maar gaf die even later weer uit handen. In het achtste spel scoorde Vandenbulcke opnieuw de break en mocht serveren voor de wedstrijd.

Hij kon de wedstrijd echter niet uitserveren en werd opnieuw gebroken. De twee stevenden af op een tiebreak en hierin haalde Kalenichenko uiteindelijk de bovenhand. Het werd 6-3, 4-6 en 6-7 (2).