Home » Geen categorie » Vandenbulcke, Salman & Dubail stunten op eigen bodem

Vandenbulcke, Salman & Dubail stunten op eigen bodem

Vandenbulcke, Salman & Dubail stunten op eigen bodem

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yannick Vandenbulcke (ATP-648), Julien Dubail (ATP-837) en Omar Salman (ATP-2 099) hebben zich knap geplaatst voor de kwartfinales van het ITF-toernooi van Havré ($ 10 000), een deelgemeente van Bergen. Simon Stevens (ATP-1 681) en Clément Geens (ATP-844) bleven in de tweede ronde steken.

De zomer betekent in het Belgische tenniswereldje vooral heel wat ITF-toernooien voor eigen publiek. Deze week streek het circus neer op het gravel van Havré en daar doen de landgenoten het lang niet slecht.

Yannick Vandenbulcke zette in de tweede ronde de toon door eerste reekshoofd Marc Giner (ATP-269) verrassend makkelijk opzij te schuiven: 6-3 en 6-1. In de tweede ronde neemt hij het op tegen een Belg: Omar Salman.

Omar Salman (foto) is achttien en heeft van 2014 zijn overgangsjaar tussen junioren en senioren gemaakt. Om hem te steunen in deze transitie ontving Salman een wildcard van de organisatie. En daar is hij duidelijk dankbaar voor, want hij plaatste zich voor de kwartfinales door de Australische kwalificatiespeler Simon Ede (ATP-975) uit te schakelen. Hoewel Ede, die meer dan 1 000 plaatsen hoger gerangschikt staat dan Salman, toch duidelijk de favoriet was, wist Omar Salman het op de belangrijke toch af te maken. Het werd 6-3, 3-6 en 7-5.

De derde en laatste Belg die het tot de kwartfinales schopte, is Julien Dubail. Hij maakte in de eerste ronde al indruk door tweede reekshoofd Romain Arneodo (ATP-497) uit te schakelen in twee sets. In de tweede ronde moest ook Juan Matias Gonzalez Carrasco  (ATP-1 295) onder het bijl. De Chileen kon enkel in de eerste set mee met Dubail: 6-4 en 6-0. Julien Dubail neemt het nu op tegen een andere kwalificatiespeler, de Duitser Nico Matic (ATP-1 441).

Die Nico Matic had zich in de kwartfinales met 5-7, 6-4 en 4-6 ontdaan van Clément Geens. Ook Simon Stevens, die net als Salman een uitnodiging kreeg voor de hoofdtabel, bleef achter in de tweede ronde. Hij verloor nipt van de Duitser Mats Moraing (ATP-752) – die in de eerste ronde ook al nipt Jonas Merckx (ATP-811) uitschakelde – met 7-6 (5), 1-6 en 7-6 (4).

Drie Belgische mannen in de kwartfinales is echter niet het enige succes in Havré. Ook in het dubbelspel maken we nog steeds kans op de titel. Daar speelt Romain Bogaerts (ATP D-1 617) namelijk samen met zijn Portugese (en ex-Belgische) partner Romain Barbosa (ATP D-422) de finale. Daarin nemen ze het als tweede reekshoofden op tegen het Australische koppel Banes (ATP D-402) – Grills (ATP D-1 050), de eerste reekshoofden.

 

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws