Home » Geen categorie » Vandenbulcke wint Belgisch duel in Israël

Vandenbulcke wint Belgisch duel in Israël

Vandenbulcke wint Belgisch duel in Israël

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yannick Vandenbulcke heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Isrotel Israël Men’s Futures in Eilat, Israël ($ 10 000). Daarvoor ging hij in de tweede ronde voorbij landgenoot Alexandre Folie.

Yannick Vandenbulcke (ATP-812) doet bij sommigen misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar de 22-jarige Antwerpenaar stond in 2009 als piepjonge kerel in de top-500 van de wereld. Daarna zakte hij echter terug wat weg op de ranglijst, maat hij timmert nu aan de weg terug. Vorige week kwalificeerde hij zich al voor een toernooi in Eilat, maar verloor toen in de eerste ronde. Deze week stond hij rechtstreeks op de hoofdtabel en daar doet hij het dus goed en staat hij in de kwartfinales. Met die prestatie zal hij ook terug de top-800 binnenkomen.

In de tweede ronde moest hij het opnemen tegen landgenoot Alexandre Folie (ATP-452), die was aangeduid als zevende reekshoofd. Ze speelden echter al twee keer eerder tegen elkaar, en twee keer won Vandenbulcke. Dit maal was het echter Alexandre Folie die het best begon. Met een goed begin pakte hij de eerste set met 6-3.

In de tweede set was het daarentegen het omgekeerde verhaal. Vandenbulcke kon een kloof slaan en behield die om zo een derde set af te dwingen: 6-4. Dat was een motivatieboost voor de Belg en de vlam ging bij Folie stilletjes aan uit. Vandenbulcke zette nog een tandje bij en greep de overwinning: 6-3.

En zo gunde Yannick Vandenbulcke Alexandre Folie geen vroeg verjaardagscadeau. Morgen wordt Folie namelijk 23 jaar.

En hoewel ze dus eerst tegen elkaar speelden, stonden ze deze week ook aan dezelfde kant van het net. Ze traden namelijk samen aan in het dubbelspel. Na een spannende eerste ronde, wisten ze zich nipt te plaatsen voor de tweede ronde: 7-6 (4) en 7-6 (5). In de tweede ronde waren de Tsjechen Jebavy en Salaba echter te sterk: 5-7 en 2-6.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws