Home » Geen categorie » Vandeweghe te sterk voor Flipkens in Auckland

Vandeweghe te sterk voor Flipkens in Auckland

Vandeweghe te sterk voor Flipkens in Auckland

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens (WTA-49) is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de kwartfinale van het WTA-toernooi van Auckland (International; $ 250 000). In de tweede ronde verloor ze van de Amerikaanse CoCo Vandeweghe (WTA-38) na een marathonpartij.

In de eerste ronde overleefde Flipkens een ware thriller van meer dan twee uur tegen de Zweedse Johanna Larsson (WTA-71). Tegen Vandeweghe startte onze landgenote aarzelend en moest ze in de eerste set drie keer haar opslagspel inleveren: 1-6. In de tweede set vocht Flipper zich terug in de wedstrijd, en via een spannende tiebreak bracht ze de match terug in evenwicht met 7-6(5).

In de derde set waren beide speelsters aan elkaar gewaagd, tot 5-5 ging het gelijk op maar toen kon de Amerikaanse de beslissing forceren. Na 2 uur en 17 minuten won Vandeweghe met 5-7 in de beslissende set. Eerder werd ook Yanina Wickmayer (WTA-74) reeds uitgeschakeld in de eerste ronde.

Door haar verlies in de tweede ronde zal Flipkens volgende week maandag een aantal plaatsen zakken op de WTA-ranking, vorig jaar speelde ze de halve finale in Auckland.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws