Home » Geen categorie » Vandorpe bij de laatste vier op Ath Open

Vandorpe bij de laatste vier op Ath Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op de Ath Open (ITF Series 3, $ 14 000) heeft rolstoeltennisser Jef Vandorpe (ITF Wheelchair-34) zich geplaatst voor de halve finales. Hij versloeg het vierde reekshoofd Kamil Fabisiak (ITF Weelchair-29) in drie sets.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De 16-jarige Vandorpe staat voor de vierde week op rij in de halve finale van een ITF toernooi in België. In de kwartfinale had de Belg een zware kluif aan de Pool Fabisiak en moest serieus aan de bak. In de eerste set kwam het tot een tiebreak, die spannend bleef tot het einde. Vandorpe trok uiteindelijk aan het langste eind en won met 9-7. De tweede set verliep in eenzelfde scenario, maar de Pool voorkwam een tiebreak en won met 5-7. Onze landgenoot liet zich niet van zijn stuk brengen en overtuigde iedereen in de derde set dat hij in vorm is. Hij won de beslissende set met 6-2.

In de halve finale ontmoet Vandorpe het eerste reekshoofd Martin De la Puente (ESP, ITF Wheelchair-22), die in de kwartfinale ook al drie sets nodig had tegen de ex-nummer een Ricky Molier (NED, ITF Wheelchair-33). De setstanden waren 6-3, 3-6 en 7-6(0). Vorige maand verloor Vandorpe in de halve finale van de Belgian Open van de Spanjaard. Ze spelen vandaag voor de tiende keer tegen elkaar en onze landgenoot kon nog maar een keer winnen, dus hij is uit op revanche.

Ook in het dubbelspel staat Vandorpe in de halve finale. Hij speelt aan de zijde van de Nederlander Ruben Spaargaren (ITF wheelchair-) en ontmoeten de Fransen David Dalmasso (ITF Wheelchair-23) en Lahcen Majdi (ITF wheelchair-77). In de kwartfinale won het Belgisch-Nederlandse team van het tweede reekshoofd Ezequiel Casco (ARG, ITF Wheelchair-18) en Tadeusz Kruszelnicki (POL, ITF Wheelchair-25). De setstanden waren 7-6(2) en 6-1.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

MEER NIEUWS