Home » Geen categorie » Vandorpe gehuldigd als G-sportman van gemeente Niel en revalideert van hartoperatie

Vandorpe gehuldigd als G-sportman van gemeente Niel en revalideert van hartoperatie

Vandorpe gehuldigd als G-sportman van gemeente Niel en revalideert van hartoperatie

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Rolstoeltennisser Jef Vandorpe (ITF Wheelchair Junior-2) werd in de zijn gemeente Niel gehuldigd als G-sportman van 2016, maar vorige week onderging hij een hartoperatie waardoor hij niet op de uitreiking aanwezig kon zijn.

De 15-jarige Vandorpe revalideert momenteel van een hartoperatie en kreeg een volledige maand rust voorgeschreven. Na de kerstvakantie mag hij opnieuw beginnen sporten. Tijdens de conditietraining van vorige week zaterdag, ontdekte zijn fysieke trainer, Robin D’hoe, problemen bij de hartslag van de jonge rolstoeltennisser. D’hoe merkte direct dat het ernstig was en liet hem opnemen in het UZA-ziekenhuis van Edegem. Daar werd hij ter controle opgenomen en men stelde vast dat hij verschijnselen van hartritmestoornis had. Wereldkampioen veldrijden Niels Albert vertoonde dezelfde verschijnselen, maar omdat Jef nog jong is, zou dit probleem verholpen kunnen worden. “Onderzoeken wezen uit dat ik een aangeboren hartafwijking had dat een hartritmestoornis veroorzaakte. Gelukkig zat het probleem op een goede plaats in mijn hart. Na een operatie is de stoornis verholpen zodat ik terug in goede gezondheid verkeer en mijn sportambities kan verderzetten” vertelde Vandorpe.

G-sporter van de gemeente Niel van 2016

Vorige week werd de jonge rolstoeltennisser in de Antwerpse gemeente Niel gehuldigd als sporter met een beperking van 2016. Omdat Vandorpe niet aanwezig kon zijn op de uitreiking van de trofee in het gemeentehuis, gaf burgemeester Tom De Vries de prijs persoonlijk af in het UZA-ziekenhuis. De jonge sportman was uiteraard zeer tevreden met zijn trofee en voegde er het volgende aan toe: “Ik wil een voorbeeld zijn voor personen met een beperking en aantonen dat rolstoelsporten evenwaardig zijn aan valide sporters. Mijn grote droom is om binnen de acht jaar deel te nemen aan de Paralympische Spelen.”

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws