Home » Geen categorie » Vandorpe geselecteerd voor de Wheelchair Tennis Junior Masters

Vandorpe geselecteerd voor de Wheelchair Tennis Junior Masters

Vandorpe geselecteerd voor de Wheelchair Tennis Junior Masters

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Rolstoeltennisser Jef Vandorpe (ITF Wheelchair Juniors-2) zal van 26 tot en met 29 januari 2017 deelnemen aan de 2017 Cruyff Foundation Junior Masters in Tarbes, Frankrijk. De acht beste junioren op de wereldranglijst strijden daar voor de Junior Masters titel, waarbij de Belg als eerste reekshoofd zal aantreden.

De 15-jarige Vandorpe revalideert momenteel nog van een ingreep aan zijn hart en zit volop in de examens, maar vanaf de kerstvakantie kan hij zich terug volop voorbereiden op de Junior Masters. Gisteren maakte ITF de namen bekend van de spelers die geselecteerd zijn voor de Cruyff Foundation Junior Masters. Naar jaarlijkse gewoonte vinden deze Masters plaats op het wereldbekende ‘Les Petits As’ tennistoernooi in het Franse Tarbes. Les Petits As wordt gezien als het officieuze wereldkampioenschap tennis voor junioren tot en met 14 jaar. De rolstoeltennis Junior Masters wordt volledig geïntegreerd binnen het valide toernooi. Vorig jaar nam Vandorpe voor het eerst deel aan dit prestigieuze toernooi en verloor toen in de halve finale van de Amerikaan Chris Herman (ITF Wheelchair Juniors-9). Dit jaar staat onze landgenoot eerste reekshoofd en is hij uiteraard een van de favorieten in een sterk deelnemersveld. In 2007 was Joachim Gérard (ITF Wheelchair-3) de eerste Belg die de Junior Masters won in een Belgische finale tegen Mike Denayer (ITF Wheelchair-37). Hopelijk kan Vandorpe in de voetsporen treden van zijn idool Gérard.

DEELNEMERS

De deelnemers werden door ITF geselecteerd aan de hand van de wereldranglijst op 24 oktober 2016, waar op dat moment Vandorpe op de nummer-1 positie stond, vandaar dat hij als eerste geplaatste mag starten aan het toernooi. Momenteel staat de Nederlander Sam Schröder als eerste op de wereldranglijst en is de winnaar van vorig jaar, Martin de la Puente gezakt naar de derde plaats. Hieronder vind je de lijst van alle deelnemers:

  1. Jef Vandorpe (BEL)
  2. Sam Schröder (NED)
  3. Martin de la Puente (ESP)
  4. Alwande Skhosana (RSA)
  5. Conner Stroud (USA)
  6. Ruben Spaargaren (NED)
  7. Jucelio da Silva Torquato (BRA)
  8. Ruairi Logan (GBR) (WC)

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws