Home » G-Tennis » Vandorpe: “Ik tennis niet voor de roem of het geld”

Vandorpe: “Ik tennis niet voor de roem of het geld”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Jef Vandorpe (ITF Wheelchair Boys-1) gaat zich dit jaar volledig op het profcircuit storten. “Ik tennis puur uit passie voor de sport”, vertelt hij in een interview met de regionale televisiezender ATV.

Hij is pas 17 jaar, maar nu al wordt Vandorpe als één van de beste rolstoeltennissers van de wereld aanzien. Na een meer dan succesvolle start bij de junioren, kijkt de jonge Belg erg uit naar een carrière op het professionele niveau. “Ik heb geen specifieke doelen dit jaar, ik wil mijzelf vooral verder ontwikkelen op fysiek vlak en sneller worden”, vertelt Vandorpe.

In het rolstoeltennis mogen alleen de beste acht spelers van de wereld deelnemen aan de Grand Slams. Voor Vandorpe, die momenteel zeventiende staat bij de profs, zijn die toernooien voorlopig dus nog toekomstmuziek. “Maar het is wel iets om naar toe te werken”, klinkt het ambitieus.

Naast tennissen, studeert Vandorpe ook. Hij beseft namelijk dat rolstoeltennis hem niet rijk zal maken. “Volgens mij kan je er in onze sport als topspeler wel van leven, maar sparen wordt al moeilijk. Ik doe dit dan ook niet voor de roem of het geld, maar uit passie voor de sport. Mijn grootste doel? Een medaille halen op de Paralympische Spelen.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS