Home » Geen categorie » Vandorpe in kwartfinale te Toulouse

Vandorpe in kwartfinale te Toulouse

Vandorpe in kwartfinale te Toulouse

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Rolstoeltennisser Jef Vandorpe (ITF Wheelchair-83) heeft zich makkelijk kunnen plaatsen voor de kwartfinale van de BNP Paribas Handisport Toulouse Balma (ITF Futures Series, $ 2 500). Hij won de strijd der Belgen tegen Gert Vos (ITF Wheelchair-127) na opgave in de tweede set.

‘s Werelds nummer een bij de junioren Vandorpe speelt deze week samen met de andere Belgen Gert Vos en Roland De Meersman op het rolstoeltennistoernooi van Toulouse. In de eerste ronde speelde de 15-jarige Vandorpe tegen de ex-nummer zes van de wereld Abde Naili (FRA), maar hij had geen genade en won met een brilscore. In de tweede ronde moest de als zesde geplaatste Vandorpe het opnemen tegen een landgenoot, Gert Vos, die hij vorige maand nog moeizaam klopte op de Belgische kampioenschappen. Vos klopte in de eerste ronde de Fransman Pierre Sellier (ITF Wheelchair-NG) met 7-5 en 6-0. Vandorpe won de eerste set met 6-2, maar toen moest Vos de handdoek gooien door maagklachten. Door deze overwinning moet hij het nu opnemen tegen het eerste reekshoofd Gaetan Menguy (ITF Wheelchair-26). Het is hun eerste ontmoeting tegen elkaar. De derde Belg De Meersman had in de eerste ronde geen verhaal tegen de Fransman Alexandre Brunet (ITF Wheelchair-NG) en verloor met tweemaal 6-0.

In het dubbelspel speelde Vandorpe aan de zijde van de Fransman Naili, maar verloren ze in twee sets tegen het Franse eerste reekshoofd Menguy en David Dalmasso (ITF Wheelchair-45). De setstanden waren 6-2 en 6-1. De Meersman en Vos spelen vandaag in de eerste ronde tegen het tweede reekshoofd Nico Langmann (AUT, ITF Wheelchair-37) en Nicolas Vanlerberghe (FRA, ITF Wheelchair-63).

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws