Home » Geen categorie » Vandorpe klaar voor de Belgian Open, het internationale rolstoeltennistoernooi bij uitstek

Vandorpe klaar voor de Belgian Open, het internationale rolstoeltennistoernooi bij uitstek

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Van 26 tot 30 juli staat de Belgian Open op het programma, het grootste internationale rolstoeltennistoernooi van België gesponsord door BNP Paribas Fortis. Het is de 30e editie van het evenement en het vindt plaats op TC Géronsart in Namen.

De organisatie ziet het evenement als meer dan een toernooi. Het omschrijft de Belgian Open als een ongelooflijk menselijk avontuur, met 80 vrijwilligers die alles trachten in goede banen te leiden. Er staat onder meer een kidsdag gepland, een exhibitiewedstrijd met Laurence Courtois (ex WTA-37) en een rolstoelparcours waarbij geld ingezameld wordt voor CAP48, een organisatie die zich inzet voor mensen met een handicap.

Op de affiche zien we onder andere het jonge talent Jef Vandorpe (ITFW-45) staan. Hij laat weten aan Tennisplaza België dat hij er enorm veel zin in heeft. “Het is voor mij de derde keer dat ik deelneem aan de Belgian Open”, vertelt Vandorpe. “De 30e editie is voor mij heel speciaal want dit jaar sta ik zelfs op de affiche! Ik vind het telkens leuk om terug te keren. Na een tijdje begin je de mensen daar te leren kennen en daar doe ik het voor,” zegt Vandorpe die vandaag 16 jaar wordt. Hij gaf zichzelf gisteren een vroeg verjaardagscadeau door de Windmill Cup in Nederland te winnen. Hij verloor in het hele toernooi slechts één game.

Bij de mannen zien we een heel sterk deelnemersveld, met elf spelers uit de top 20 van de wereldranglijst. De beste geplaatste Belg Joachim Gérard, het nummer vijf van de wereld, krijgt dus heel wat concurrentie voor de titel. Andere belgen op de deelnemerslijst zijn Ivan Kindt, Gert Vos, Roland De Meersman, Justin Peraux, Luc Dubrulle en Joeri Van Assche.

Bij de vrouwen doen maar liefst zeven spelers uit de top 10 van de wereld mee. Els Verhoeven, die op een 37e plaats staat en de jonge Sofie Cox gaan proberen de Belgische eer hoog te houden.

Meer informatie kan je vinden op de website van de Belgian Open.

koen

koen

MEER NIEUWS