Home » Geen categorie » Vandorpe klopt vierde reekshoofd en plaatst zich vlot voor kwartfinale in Italië

Vandorpe klopt vierde reekshoofd en plaatst zich vlot voor kwartfinale in Italië

Vandorpe klopt vierde reekshoofd en plaatst zich vlot voor kwartfinale in Italië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Rolstoeltennisser Jef Vandorpe (ITF Wheelchair-164) is goed op dreef in de Albarella Open (ITF Futures Series, € 2 500) op het schiereiland Albarella in Rosolina, Italië. In de eerste ronde versloeg hij het vierde reekshoofd, de Pool Albin Batycki (ITF Wheelchair-76) in twee sets. Daarna won hij zijn tweede partij met een brilscore tegen een Italiaan om zich zo te plaatsen voor de kwartfinale.

De 14-jarige Vandorpe en nummer 4 van de wereld bij de junioren speelt deze week in de herencategorie van het Future toernooi van Albarella. Met dit toernooi probeert hij te stijgen op de ITF ranking bij de heren en hij is momenteel goed op dreef. In de eerste ronde klopte hij de ervaren Poolse speler Baltycki makkelijk in twee sets. De setstanden waren 6-2 en 6-1. “Ik ben tevreden over mijn wedstrijd en ben trots dat ik kon winnen van een reekshoofd met veel ervaring”, vertelde Vandorpe.

KWARTFINALE

In de tweede ronde had onze landgenoot geen problemen met de Italiaan Renzo Partel (ITF Wheelchair-494) en won met een brilscore. Door deze overwinning plaatste Vandorpe zich voor de kwartfinale, waarin hij uitkomt tegen het achtste reekshoofd, de Oostenrijker Thomas Flax (ITF Wheelchair-108).

DUBBELSPEL

Samen met de Est Viljar Villiste (ITF Wheelchair-174) won Vandorpe de eerste ronde tegen het Italiaans-Oostenrijkse duo Mauro Curioni (ITF Wheelchair-363) en Wolfgang Stieg (ITF Wheelchair-257) met 6-2 en 6-1. In de kwartfinale spelen Vandorpe en Villiste tegen het tweede reekshoofd, de Oostenrijkers Nico Langmann (ITF Wheelchair-30) en Thomas Flax.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws