Home » Geen categorie » Vandorpe pakt enkel-en dubbeltitel in Madrid

Vandorpe pakt enkel-en dubbeltitel in Madrid

Vandorpe pakt enkel-en dubbeltitel in Madrid

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Rolstoeltennisser Jef Vandorpe (ITF Wheelchair-17) heeft op de Madrid Fundacion Emilio Sanchez Vicario (ITF 3 Series, $ 14 000) zowel het enkel- als het dubbelspel gewonnen. In een bloedstollende enkelfinale versloeg hij de Spanjaard Martin De la Puente (ITF Wheelchair-13) in drie sets.

De nummer een van de wereld bij de junioren, Vandorpe heeft in het Spaanse Madrid zijn vijfde enkeltitel van het jaar op zijn naam geschreven. Na een makkelijke overwinning tegen de Marokkaan Said Himam (ITF Wheelchair-263) met 6-1 en 6-1 versloeg hij in de halve finale het tweede reekshoofd, de Spanjaard Daniel Caverzaschi (ITF Wheelchair-15) met 6-3 en 6-1.

In de finale moest hij aan de bak tegen het eerste reekshoofd, De la Puente. Onze landgenoot won de eerste set met 6-3, maar de Spanjaard bracht de stand in evenwicht na een 3-6 setwinst. De derde set werd een echte thriller die moest beslist worden in een tiebreak. Het was de 17-jarige Vandorpe die uiteindelijk aan het langste eind trok met een 7-4 overwinning. Hierdoor schreef hij zijn vijfde titel van het jaar in het enkelspel op zijn naam. Door deze overwinning stijgt de Belg naar de zeventiende plaats op de wereldranglijst. Dit is zijn hoogste ranking ooit in zijn carrière.

Dubbeltitel

In het dubbelfinale speelde Vandorpe aan de zijde van Caverzaschi tegen het Spaanse duo De la Puente en Enrique Siscar Meseguer (ITF Wheelchair-47). Het Belgisch-Spaanse team won de finale in twee sets. De setstanden waren 6-1 en 7-5.

Deze week gaat Vandorpe aan de slag op de Sardinia Open in Italië. In de eerste ronde speelt hij tegen de Oostenrijker Martin Legner (ITF Wheelchair-31).

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws