Home » Geen categorie » Vandorpe stuit op sterke Nederlander in finale van Knokke Zoute Junior Roller Open

Rolstoeltennisser Jef Vandorpe (ITF Wheelchair Junior-4) heeft zijn titel op de Knokke Zoute Junior Roller Open (ITF Grade A) niet kunnen verlengen. In de finale was de Nederlander Ruben Spaargaren (ITF Wheelchair Junior-8) te sterk voor onze landgenoot. Justin Peraux (ITF Wheelchair Junior-18) werd in de poules reeds uitgeschakeld.

Vorig weekend organiseerde Royal Zoute Tennis Club voor de tweede maal een internationaal rolstoeltennis toernooi voor junioren. Negen jongens en vier meisjes uit zeven landen streden vier dagen voor de felbegeerde titel van het ITF Grade A junior toernooi. De jongens speelden in drie poules voor een plaats in de halve finale, gevolgd door een finale en de meisjes werden in een poule ingedeeld, waarbij de eerste twee nog een finale speelden.

De 14-jarige Vandorpe stond als eerste reekshoofd op de deelnemerslijst en werd ingedeeld in poule A. In zijn eerste poulewedstrijd won hij 6-0 en 6-0 tegen de Griek Rafaël Patronidis (ITF Wheelchair Junior-46). Diezelfde dag speelde onze landgenoot tegen de Brit Ruairi Logan (ITF Wheelchair Junior-31) en won makkelijk met 6-0 en 6-3. Zo plaatste hij zich voor de halve finale met als tegenstander de Nederlander Sam Schroder (ITF Wheelchair Junior-10). Het werd een mooie evenwichtige wedstrijd, maar Vandorpe was op de belangrijke momenten net iets beter dan de Nederlander. Met 6-2 en 6-1 trok de rolstoeltennisser uit Niel de wedstrijd naar zich toe en plaatste zich voor het tweede jaar op rij voor de finale.

Zo werd het een logische finale tussen de twee topfavorieten Vandorpe en Spaargaren. De twee rolstoeltennissers ontmoetten elkaar voor de zesde keer en de Nederlander leidde met 3 overwinningen. De Nederlander nam in de eerste set het meeste initiatief en Vandorpe vond dan ook niet echt de goede oplossing. Spaargaren won de eerste set met 6-3. In de tweede set bleef de Nederlander op een hoog niveau spelen en maakte het onze landgenoot zeer moeilijk om te reageren. De Belg uit Niel moest dan ook de duimen leggen en verloor met 6-1. “Ik vond het ontzettend jammer, maar ik heb er uit geleerd”, vertelde Vandorpe.

Voor de Waalse rolstoeltennisser Peraux was het toernooi snel afgelopen. In poule B verloor hij tegen de Nederlander Schroder met 6-3 en 6-2, maar won hij tegen de Brit Josh Cooper (ITF Wheelchair Junior-27) met 7-6 en 7-5. Cooper won zijn wedstrijd tegen Schroder in drie sets (4-6, 6-4 en 11-9), waardoor Peraux werd uitgewezen naar de verliezersronde. In de finale van deze verliezersronde won hij tegen de Nederlander Niels Vink (NG). De setstanden waren 6-0 en 6-2.

In het dubbelspel verloren Peraux en Vandorpe in de eerste ronde van het Britse duo Cooper en Logan met 6-3 en 7-5.