Home » ITF » Vandorpe tegen Gérard in halve finale dubbelspel Masters

Vandorpe tegen Gérard in halve finale dubbelspel Masters

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Jef Vandorpe (ITF-15) en Joachim Gerard (ITF-4) hebben zich knap geplaatst voor de halve finale in het dubbelspel van de masters rolstoeltennis in Orlando. In het enkelspel won Gérard zijn eerste groepsmatch maar moest hij in zijn tweede partij het onderspit delven.

Op de masters rolstoeltennis in Orlando plaatste Vandorpe zich knap samen met zijn Nederlandse dubbelpartner Ruben Spaargaren (ITF-18) voor de halve finales. In de groepsfase verloor het Belgisch-Nederlandse hun eerste partij maar daarna pakten ze de zege in hun twee volgende matchen. Ze maakten indruk met hun knappe overwinning tegen het ervaren duo Gordon Reid (ITF-6) en Alfie Hewett (ITF-7).

Vandorpe was heel tevreden met de plaats in de halve finale: “Het is een mooie verrassing om in de halve finales te zijn. We dachten immers dat we ondanks onze twee zeges juist te kort zouden schieten. Toen hoorden we de officiële beslissing en waren we uiteraard heel tevreden.”

In de halve finale zullen Vandorpe en Spaargaren het opnemen tegen onze landgenoot Gerard en zijn partner Stefan Olsson (ITF-8). Zij plaatsten zich met drie zeges vlot voor de halve finale.

Gérard nog in de running voor halve finale in enkelspel

Gérard maakt ook nog kans op een plaats in de halve finale in het enkelspel. Hij won zijn eerste groepsmatch tegen de Fransman Nicolas Peifer (ITF-5) maar verloor zijn tweede partij tegen de Japanner Shingo Kunieda (ITF-2). Er wacht nu voor hem nog een beslissend duel met de Brit Gordon Reid (ITF-7).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS