Home » Geen categorie » Vandorpe verliest finale enkelspel, Gérard pakt de dubbeltitel in Rue

Vandorpe verliest finale enkelspel, Gérard pakt de dubbeltitel in Rue

Vandorpe verliest finale enkelspel, Gérard pakt de dubbeltitel in Rue

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De 14-jarige rolstoeltennisser Jef Vandorpe (ITF Junior-7) heeft de juniorfinale niet kunnen winnen in Rue, Frankrijk. Hij verloor van de nummer twee van de wereld Martin de la Puente in twee sets. Joachim Gérard (ITF-4) won het dubbelspel bij de heren.

Op de Open de Tennis de la Baie Somme (ITF 1 Series, € 36 400) in Rue, speelden twee Belgische rolstoeltennissers de halve finales. Bij de junioren (ITF Junior Grade A) won Vandorpe overtuigend van de Nederlander Ruben Spaargaren (ITF-11) met 6-1 en 6-0 en plaatste zich voor de finale. In de finale moest onze landgenoot het opnemen tegen eerste reekshoofd Martin de la Puente uit Spanje. Vandorpe begon nerveus aan de wedstrijd en bracht de Spanjaard op geen enkel moment in moeilijkheden. De eerste set ging naar de la Puente met 6-2. In de tweede set kwam de Antwerpenaar op dreef en kwam na een 5-3 achterstand terug langszij en haalde er een tiebreak uit. In die tiebreak kwam Vandorpe 4-2 op voorsprong, maar hij kon zijn zenuwen niet te baas en de Spanjaard kwam terug. Bij een 5-5 stand kon de 16-jarige Spanjaard rekenen op meer ervaring en won de tiebreak met 7-5. Onze landgenoot kon met opgeheven hoofd het terrein verlaten, maar hij was toch een beetje teleurgesteld, want een derde set kwam toch dichtbij.

In het dubbelspel verloor Vandorpe ook al de finale tegen de la Puente. Aan de zijde van Spaargaren verloor hij met 6-1 en 6-3. De la Puente won samen met de Nederlander Mitchel Graauw (ITF Junior-15).

Bij de heren moest Gérard het in de halve finale opnemen tegen de Fransman Nicolas Peifer (ITF-3). Peifer versloeg Gérard in twee sets. De Belg kon bij een 5-2 achterstand nog terugkomen tot 5-4 en hij had kansen om de stand in evenwicht te brengen, maar na een aantal fabuleuze slagen van Peifer werd het 6-4 voor de Fransman. In de tweede set kregen we een zelfde scenario, waarbij Gérard 3-0 en 4-1 achterkwam. Hij kwam wederom terug tot 5-4, maar het was weer Peifer die met fantastisch tennis aan het langste eind trok. De tweede set werd ook 6-4.

In het dubbelspel kon de Belg revanche nemen tegen Peifer en dat deed hij ook in een bloedstollende finale. Samen met de Zweed Stefan Olsson (ITF-8) won Gérard de eerste set met 6-3. Peifer speelde aan de zijde van zijn landgenoot Stephane Houdet (ITF-2) en wonnen de tweede set in de tiebreak met 7-3. De derde set, een match tiebreak, bracht het nodige spektakel. Het Belgisch-Zweedse duo won 5 punten op rij en liep uit tot 7-2. De Fransen hadden er toch nog zin in en kwamen terug tot 8-6, maar toen toonden Gérard en Olsson dat ze veel in hun mars hadden en wonnen met 10-6. Dit dubbelspel was een ware promotie voor het rolstoeltennis en een honderdtal genodigden genoten dan ook van deze hoogstaande finale.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws