Home » Geen categorie » Vandorpe wint de Memorial Jens Vanherck en stijgt weer op wereldranglijst

Vandorpe wint de Memorial Jens Vanherck en stijgt weer op wereldranglijst

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De zesde editie van de Memorial Jens Vanherck (ITF Futures Series, $ 5 000) in Deurne werd gewonnen door Jef Vandorpe (ITF Wheelchair-34). Hij versloeg voor de tweede week op rij de Nederlander Rody De Bie (ITF Wheelchair-62) in twee sets.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De beloftevolle rolstoeltennisser Vandorpe heeft voor de tweede week op rij een ITF toernooi op zijn naam geschreven. Na makkelijke overwinningen tegen de Egyptenaar Mohamed Abd El Hafez (ITF Wheelchair-217), de Est Viljar Villiste (ITF Wheelchair-147) stond Vandorpe bij de laatste vier. Onze landgenoot moest tegen de  Nederlander Ruben Spaargaren (ITF Wheelchair-51) strijden voor een plaats in de finale. In de eerste set kwam de Belg 0-3 achter, maar hij kwam terug langszij en pakte alsnog de set met 6-4. In de tweede set had Vandorpe veel minder problemen en won met 6-3. Net als vorige week op het toernooi van Flanders 25 in Leuven moest hij het in de finale opnemen tegen de Nederlander De Bie. Na een spannende eerste set was het de 16-jarige Belg die aan het langste eind trok. Hij won met 6-4 en ging in de tweede set verder op zijn elan en won tenslotte de titel met 6-2. Door deze toernooiwinst stijgt hij weer drie plaatsen op de wereldranglijst en komt op nummer 34.

Tevens won Vandorpe ook de junior reeks na overwinningen tegen de Belg Justin Peraux (ITF Wheelchair Juniors-15) en de Rus Sergeï Lysov (ITF Wheelchair Juniors-9). Vandorpe gaf geen enkele game prijs in de twee wedstrijden.

In de finale van het dubbelspel moest Vandorpe aan de zijde van de Nederlander Mitchel Graauw (ITF Wheelchair-273) de duimen leggen voor het Nederlandse duo De Bie en Spaargaren. De setstanden waren 6-2 en 6-1 in het voordeel van de Nederlanders.

Bij de dames ging de enkelfinale tussen de Russische Viktoriia Lvova (ITF Wheelchair-36) en de Zuid-Afrikaanse Mariska Venter (ITF Wheelchair-31) en het was de Russische die won met 6-4 en 6-3. De dubbeltitel bij de dames ging naar Venter en de Nederlandse Donna Jansen (ITF Wheelchair-61). Zij wonnen met 6-1 en 6-0 tegen de Nederlandse tandem Marlise Peters (ITF Wheelchair-68) en Ilse Van de Burgwal (ITF Wheelchair-65).

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER