Home » G-Tennis » Vandorpe wint derde titel van het jaar in Biel-Bienne

Vandorpe wint derde titel van het jaar in Biel-Bienne

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Rolstoeltennisser Jef Vandorpe (ITF Wheelchair-22) blijft sterk bezig en pakt zijn derde titel van het jaar. Hij won in het Zwitserse Biel-Bienne (ITF 3 Series, $ 14 000) de finale tegen de Spanjaard Daniel Caverzaschi (ITF Wheelchair-14).

Vlaamse tennisbelofte van 2017, Vandorpe blijft in 2018 de prestaties aan elkaar rijgen. Na de Junior Masters titel en toernooiwinst in het Engelse Preston was hij nu ook de beste op het toernooi van Biel-Bienne. Hij stroomde doorheen het toernooi zonder setverlies met overwinningen tegen de Fransman en eerste reekshoofd Frederic Cattaneo (ITF Wheelchair-13) met 6-3 en 6-3, de Oostenrijker Martin Legner (ITF Wheelchair-26) met 6-3 en 6-0, de Nederlander Ruben Spaargaren (ITF Wheelchair-36) met 6-1 en 7-6(5) en tenslotte de Spanjaard Caverzaschi met 6-2 en 6-2. Door deze titel zal hij waarschijnlijk voor het eerst in de top 20 terecht komen.

In het dubbelspel verloor hij aan de zijde van de Nederlander Rody De Bie (ITF Wheelchair-44) in de halve finales tegen de Frans-Spaanse tandem Cattaneo en Caverzaschi. De setstanden waren 6-4 en 6-4.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden