Home » Geen categorie » Vandorpe wint dubbeltitel op wereldkampioenschap rolstoeltennis

Vandorpe wint dubbeltitel op wereldkampioenschap rolstoeltennis

Vandorpe wint dubbeltitel op wereldkampioenschap rolstoeltennis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Rolstoeltennisser Jef Vandorpe (ITF Wheelchair Juniors-4) heeft op Les Petits As de dubbelfinale gewonnen van de Cruyff Foundation Junior Masters. In zijn eerste deelname pakte hij samen met zijn Spaanse partner Martin De la Puente (ITF Wheelchair Juniors-1) de titel. In het enkelspel verloor Vandorpe in de halve finale.

Vandorpe kan terugblikken op een geslaagd toernooi bij zijn eerste deelname aan de Cruyff Foundation Junior Masters in Tarbes, Frankrijk. Met een halve finale in het enkelspel en de titel in het dubbelspel heeft hij met glans zijn doelstellingen bereikt.

In zijn halve finale in het enkelspel tegen het tweede reekshoofd Chris Herman (USA, ITF Wheelchair Juniors-2) begon onze landgenoot goed en kwam op een 2-0 voorsprong. Nadien vond de Amerikaan zijn ritme en verloor de set met 6-4. De Amerikaan zette dit momentum verder en liep uit tot 5-3 in de tweede set. De Belg gaf zich nog niet gewonnen en behield zijn zenuwen door vier wedstrijdpunten te redden. Hij brak door de opslag van Herman en kon serveren om op gelijke hoogte te komen, maar de Amerikaan brak terug en won zo de wedstrijd met 6-4 en 6-4.

Dubbeltitel

De 14-jarige Vandorpe won met zijn Spaanse partner De la Puente wel de dubbelfinale en pakte zo zijn eerste wereldtitel bij de junioren. Nadat ze de Amerikanen Chris Herman en Casey Ratzlaff (ITF Wheelchair Juniors-10) versloegen in de halve finale, begon het Belgisch-Spaanse duo en tevens eerste reekshoofd, sterk tegen de Nederlander Ruben Spaargaren (ITF Wheelchair Juniors-8) en de Zuid-Afrikaan Alwande Skhosana (ITF Wheelchair Juniors-3). Ze wonnen de eerste set zeer snel met 6-1.

In de tweede set vochten Skhosana en Spaargaren terug en zij kregen de kans om op 5-4 de set te winnen. Vandorpe en De la Puente behielden hun zenuwen en de Spanjaard na de controle over het net. Ze brachten de stand terug in evenwicht en kwamen tot een tiebreak. De Belgisch-Spaanse tandem namen in die tiebreak de leiding en kregen twee wedstrijdpunten, maar het Nederlands-Zuid-Afrikaanse duo kwam terug en gaven zichzelf nog een nieuwe kans om de set te pakken. Vandorpe en De la Puente hielden het hoofd koel en pakten de titel met een 6-1 en 7-6 overwinning.

 

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws