Home » Geen categorie » Vandorpe wint dubbelfinale en speelt halve finale in het enkelspel in Praag

Vandorpe wint dubbelfinale en speelt halve finale in het enkelspel in Praag

Vandorpe wint dubbelfinale en speelt halve finale in het enkelspel in Praag

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Rolstoeltennisser Jef Vandorpe (ITF Wheelchair-) won aan de zijde van de Nederlander Tom Egberink (ITF Wheelchair-) de dubbeltitel van de Prague Cup Czech Indoor (ITF 2 Series, $ 22 000). Ze versloegen zowel het eerste als het tweede reekshoofd. In het enkelspel verloor onze landgenoot in de halve finale.

Na het mooie debuut op de NEC Wheelchair Doubles Masters van vorige week ging de 17-jarige Vandorpe verder op zijn elan en speelde hij alweer een geweldig toernooi in het Tsjechische Praag. In het enkelspel stond de Belg als zevende reekshoofd geplaatst en behaalde na overwinningen tegen de Israëliër Adam Berdichevsky (ITF Wheelchair-) en de Argentijn Agustin Ledesma (ITF Wheelchair-) de halve finale. Daarin speelde hij tegen het eerste reekshoofd, de Fransman Stephane Houdet (ITF Wheelchair-), maar die was een maatje te sterk voor Vandorpe en hij verloor met 6-3 en 6-2.

Tweede dubbeltitel van het jaar

‘s Werelds nummer een bij de junioren, Vandorpe won in september al de dubbeltitel op het toernooi van Madrid Fundacion Emilio Sanchez Vicario in het Spaanse Madrid en deze week zette hij de teller op twee. Vandorpe en zijn Nederlandse gelegenheidspartner Egberink begonnen het mooie toernooi met een overwinning in de kwartfinale tegen het Tsjechisch-Slovaakse duo Tomas Svasek (ITF Wheelchair-) en Mark Gergely (ITF Wheelchair-), 6-0 en 6-1. In de halve finale speelden ze tegen het eerste reekshoofd, de Nederlanders Maikel Scheffers (ITF Wheelchair-) en Ruben Spaargaren (ITF Wheelchair-). Na een spannende wedstrijd wonnen ze 7-5 en 6-4. In de finale kwamen ze tegen het tweede reekshoofd, de Fransman Frederic Cattaneo (ITF Wheelchair-) en de Argentijn Ledesma, en hadden ze weinig problemen om de dubbeltitel binnen te halen. De setstanden waren 6-0 en 6-1.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws