Home » Grand Slam » Wimbledon » Vandromme vlot naar tweede ronde op Wimbledon

Vandromme vlot naar tweede ronde op Wimbledon

Vandromme vlot naar tweede ronde op Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Jeline Vandromme (ITF Junior-11) heeft gemakkelijk de tweede ronde bereikt op het juniorentoernooi van Wimbledon (Grand Slam, Verenigd Koninkrijk).

Zondag begon de enige Belgische junior aan het juniorentoernooi van Wimbledon. De 16-jarige Vandromme speelde in haar eerste ronde tegen Gaeul Jang (ITF Junior-38) uit Zuid-Korea.

In een snelle match domineerde Vandromme tegen haar opponente. Ze verzilverde vijf breakpunten bij de eerste poging en triomfeerde met 6-1 en 6-1. Zelf werkte Vandromme zes breakballen weg van haar tegenstandster.

Vandromme maakte vooral het verschil met minder fouten: Ze sloeg zestien unforced errors tegenover zesentwintig unforced errors van Jang. Jang had drie dubbele fouten, terwijl onze landgenote geen enkele dubbele fout neertekende.

De volgende opponente van Vandromme is een kwalificatiespeelster van amper veertien jaar oud. De Amerikaanse Annika Penickova (ITF Junior-101) won in haar eerste ronde vlot van de Britse wildcard Hollie Smart (ITF-Junior-305).

Vandromme komt later ook nog in actie in het dubbelspel. Samen met de Amerikaanse Kaitlyn Rolls (ITF Junior-14) treedt ze in de eerste ronde aan tegen het Nederlandse team Rose Marie Nijkamp (ITF Junior-32) en Joy De Zeeuw (ITF Junior-40).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws