Home » ITF » Vanhoutte al drie maanden geblesseerd: “Frustrerend dat ik niet weet wanneer ik terug kan tennissen”

Vanhoutte al drie maanden geblesseerd: “Frustrerend dat ik niet weet wanneer ik terug kan tennissen”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Door een blessure miste Chelsea Vanhoutte (ITF-166) haar seizoensstart volledig. “En ik ga nog lang moeten revalideren”, vertelt ze aan Tennisplaza.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Begin november vorig jaar blesseerde Vanhoutte zich op het ITF-toernooi van Cancun (Mexico, W15) aan haar rechterhiel. Na een MRI bleek ze een dikke pees te hebben, maar werd haar niet afgeraden om te tennissen. “Ik bleef echter hinder ondervinden en ben nu al een maand niet meer aan het spelen”, vertelt ze ons. “Vorige week hebben de dokters de MRI opnieuw bekeken en toen bleek dat er ook iets aan de hand is met m’n bot. De radioloog die de scan had genomen, had dit in het verslag moeten schrijven en heeft dus een grote fout gemaakt.”

Veel pijn

Intussen liet de Belgische belofte een nieuwe botscan maken. “Het goede nieuws is dat ik geen stressfactuur heb en er uiteindelijk niks mis is met m’n bot, maar de dokters zagen wel een ernstige peesontsteking.”

“Ik ben nu al bijna drie maanden geblesseerd en het is erg frustrerend dat ik niet weet wanneer ik terug kan beginnen trainen en toernooien spelen. Ik heb nog steeds heel veel pijn als ik mij te veel inspan. De revalidatie zal veel tijd in beslag nemen. Ik moet terug kunnen springen, lopen, sprinten en zelfs tennissen.”

Doodjammer

Vanhoutte kende een erg sterk 2019, maar krijgt dus vooralsnog niet de kans daar een succesvol vervolg aan te breien. “Ik was goed aan het spelen en dan dit. Doodjammer, maar ik geef de moed niet op en focus momenteel op het trainen van mijn bovenlichaam en voer strikt de oefeningen voor mijn voeten en benen uit.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS