Home » Geen categorie » Vanhoutte plaatst zich voor hoofdtabel, tien Belgische dames op de Iris Ladies Trophy

Vanhoutte plaatst zich voor hoofdtabel, tien Belgische dames op de Iris Ladies Trophy

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op de Iris Ladies Trophy in Brussel (België, $ 15 000) starten tien Belgische dames. Chelsea Vanhoutte (NG) kon zich knap plaatsen voor de hoofdtabel via de kwalificaties. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Er stonden al negen Belgische dames aan de start van het ITF-toernooi in Brussel. De 17-jarige Vanhoutte wist zich knap te plaatsen door drie kwalificatiewedstrijden te overleven. Zo staan er tien Belgische speelsters op de hoofdtabel. In de laatste voorronde versloeg ze de Nederlandse Suzan Lamens (WTA-996) met 6-3 en 6-4. In de eerste ronde neemt ze het op tegen haar landgenote Michaela Boev (WTA-804).

De winnares van dat duel komt misschien uit tegen Deborah Kerfs (WTA-527). De als tweede geplaatste Belgische neemt het op tegen de Argentijnse Carla Lucero (WTA-857). Eliessa Vanlangendonck (WTA-748) heeft het niet getroffen met de loting. Zij krijgt het eerste reekshoofd Priscilla Heise (WTA-418) tegenover zich.

Ook Margaux Bovy (WTA-778), die vorige week knap de finale haalde in Telavi, krijgt een te duchten tegenstander. Het derde reekshoofd Dana Kremer (WTA-539) wacht op haar in de openingsronde. Catherine Chantraine (WTA-723) neemt het op tegen de Zwitserse Leonie Kung (WTA-751).

We krijgen één Belgisch duel in de eerste ronde: Axana Mareen (NG) neemt het op tegen Anastasia Smirnova (WTA-1187). De tweelingszus van Anastasia, Victoria Smirnova (WTA-1187), neemt het op tegen Irina Ramialison (WTA-797). Mathilde Devits (WTA-1212) komt in de eerste ronde uit tegen kwalificatiespeelster Ines Ibbou (WTA-1157).

koen

koen

MEER NIEUWS