Home » Geen categorie » Vanlangendonck door in Antalya, Glaude out

Vanlangendonck door in Antalya, Glaude out

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Eliessa Vanlangendonck (WTA-729) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het ITF-toernooi in Antalya (Turkije, $ 15 000). Laure Line Glaude (NG) overleefde de eerste ronde niet. 

Vanlangendonck nam het in de eerste ronde op tegen de Turkse Ipek Oz (WTA-621), het zesde reekshoofd. De Belgische was in goede doen en overklaste haar tegenstander in de openingsset. Ook in de tweede manche hielde Vanlangendonck de touwtjes stevig in handen. Na exact 1 uur wedstrijd stonden de 6-0, 6-4 cijfers vast. In de tweede ronde wacht Domenika Turkovic (NG).

De nog maar 16-jarige Glaude wist zich knap te plaatsen voor de hoofdtabel vanuit de kwalificaties. In de eerste ronde van het hoofdtoernooi stond de Belgische tegenover de Japanse Satsuki Takamura (WTA-709). Glaude kon weinig inbrengen tegen de Japanse en na 44 minuten stonden de 1-6, 1-6 cijfers op het scorebord.

In het dubbelspel is Vanlangendonck (WTA D-1027) uitgeschakeld. Samen met Lisa Matviyenko (WTA D-732) verloor ze van Reka-Luca Jani (WTA D-480) en Dia Evtimova (WTA D-364), de eerste reekshoofden. Het werd 4-6 en 4-6.

koen

koen

MEER NIEUWS