Home » Geen categorie » Vanlangendonck met een stunt naar halve finale in Istanboel

Vanlangendonck met een stunt naar halve finale in Istanboel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Eliessa Vanlangendonck (WTA-774) is in goede doen op het ITF-toernooi van Istanboel (Turkije, $ 15 000). Ze won in de kwartfinale van het vijfde reekshoofd in straight sets. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De Belgische moest het voor het eerst in haar carrière opnemen tegen de Roemeense Elena-Teodora Cadar (WTA-627). Cadar staat ruim honderd plaatsen hoger gerangschikt, maar ging ten onder tegen Vanlangendonck. In de eerste set serveerde de Belgische aanzienlijk sterker dan de Roemeense. Vanlangendonck won dan ook de openingsset met 6-3.

In de tweede manche was het verschil veel kleiner. De Roemeense kwam op een voorsprong, maar Vanlangendonck wist terug te komen. Met elk vier (!) breaks op zak, stevenden beide speelsters af op een tiebreak. Hierin was de Belgische de beste. Na net geen twee uur wedstrijd kon Vanlangendonck de armen in de lucht steken met 6-3 en 7-6 (4). In de halve finale wacht de Duitse Dana Kremer (WTA-545). Vorig jaar won Kremer hun enige eerdere ontmoeting.

Geen finale in het dubbelspel

Vanlangendonck (WTA D-1101) moest een tweede keer aan de bak vandaag in de halve finale van het dubbel. Samen met de Japanse Rio Kitagawa (WTA D-1029) moest ze haar meerdere erkennen in Vasilisa Aponasenko (WTA D-687) en Tea Faber (WTA D-854). De setstanden waren 3-6 en 6-7 (1).

koen

koen

MEER NIEUWS

Elise Mertens en Su-Wei Hsieh - © Jimmie48 Tennis Photography

Nieuwe dubbelpartner voor Mertens

Elise Mertens (WTA D-4) en Su-Wei Hsieh (WTA D-1) zullen in 2022 niet meer samen dubbelen. Mertens zal volgend seizoen samen spelen met de Russische speelster Veronika Kudermetova (WTA D-14)

LEES MEER