Home » Geen categorie » Vanlangendonck verrast in Kroatië en staat in kwartfinale

Vanlangendonck verrast in Kroatië en staat in kwartfinale

Vanlangendonck verrast in Kroatië en staat in kwartfinale

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Eliessa Vanlangendonck (geen ranking) heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het ITF-toernooi van Bol (Kroatië, $ 10.000). Ze klopte de Kroatische Martina Basic (WTA-1015) in twee sets.

Vanlangendonck plaatste zich via de kwalificaties voor de hoofdtabel van het enkeltoernooi. In haar twee kwalificatiewedstrijden had ze weinig moeite met haar twee Kroatische tegenstandsters Lea Cutura (geen ranking) en Barbara Blaine (geen ranking). Het werd respectievelijk 6-1 6-2 en 6-2 6-0.

In de eerste ronde van de hoofdtabel zorgde ze meteen voor een verrassing door het vierde reekshoofd, Alona Fomina (WTA-582) uit Oekraïne uit te schakelen in drie sets: 6-4, 0-6 en 6-4. In de tweede ronde won ze met 6-2 en 6-4 van thuisspeelster Basic.

In de kwartfinale neemt de 18-jarige Vanlangendonck het op tegen de Australische Sally Peers (WTA-708). De Belgische speelde nooit eerder tegen de 23-jarige Australische, in 2011 nog de nummer 145 van de wereld.

Vanlangendonck (WTA D-1174) speelt ook mee in het dubbelspel. Aan de zijde van de Nederlandse Erika Vogelsang (WTA D-775) nemen ze het in de kwartfinale op tegen het tweede reekshoofd, het Braziliaans/Argentijnse duo Alves (WTA D-306) en Crespo Azconzabal (WTA D-970).

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws