Home » Geen categorie » Vanlangendonck wint twee keer in Istanboel, Bovy out

Vanlangendonck wint twee keer in Istanboel, Bovy out

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het ITF-toernooi van Istanboel (Turkije, $ 15 000) heeft Eliessa Vanlangendonck (WTA-774) de kwartfinale bereikt. Ook in het dubbel was ze succesvol. Margaux Bovy (WTA-687) ging onderuit. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Vanlangendonck maakte er in haar tweede ronde niet al te veel woorden aan vuil. De Française Manon Peral (NG) ging met 6-2 en 6-1 voor de bijl. In de kwartfinale komt de Belgische uit tegen de Roemeense Elena-Teodora Cadar (WTA-627). Het wordt de eerste ontmoeting tussen beide dames.

Achtste reekshoofd Bovy liet zich verrassen door de kwalificatiespeelster Louise Lampla (WTA-1145). De Belgische won de eerste set nog overtuigend met 6-1, maar liet zich verschalken in set twee en drie met 4-6 en 4-6.

In het dubbelspel kende Vanlangendonck (WTA D-1101) ook succes. Samen met de Japanse Rio Kitagawa (WTA D-1029) was ze in een nipte wedstrijd te sterk voor Sofya Treshcheva (NG) en Komola Umarova (WTA D-743). De setstanden waren 4-6, 6-3 en 10-8. In de halve finale spelen ze nu tegen Vasilisa Aponasenko (WTA D-687) en Tea Faber (WTA D-854).

koen

koen

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER