Home » Geen categorie » Vanneste klopt De Loore en gaat naar eerste finale

Vanneste klopt De Loore en gaat naar eerste finale

Vanneste klopt De Loore en gaat naar eerste finale

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Jeroen Vanneste heeft zich geplaatst voor zijn allereerste finale bij de profs. In het Egyptische Sharm El Sheikh ($ 10 000) deed hij dat ten koste van landgenoot Joris De Loore.

Jeroen Vanneste (ATP-739), nog altijd maar 19, is aan zijn opmars bezig op het profcircuit en hij heeft het daar naar zijn zin. Deze week klopte hij onder andere Mohamed Safwat (ATP-321) en Aslan Karatsev (ATP-391), respectievelijk het eerste en het vijfde reekshoofd in Egypte, op weg naar de halve finales. Daarin wachtte zijn dubbelpartner Joris De Loore (ATP-539), het derde reekshoofd, hem op.

Vanneste startte dus opnieuw als underdog aan de partij, maar toch pakte hij de eerste set met 6-3. De Loore, 20 jaar oud, draait echter al een jaartje langer mee op het professionele circuit en liet zich dus niet uit zijn lood slaan: 3-6. In een spannende derde set gunden geen van beide spelers elkaar ruimte. Een tiebreak moest dan uiteindelijk ook de beslissing brengen. Daarin was het Vanneste die met het kleinst mogelijke verschil met de zege ging lopen: 7-5.

In de finale neemt Vanneste het zondag op tegen de Oostenrijker Marc Rath (ATP-573), het vierde reekshoofd. Vanneste en Rath speelden nooit eerder tegen elkaar in het enkelspel, maar Vanneste kent de Oostenrijker wel uit het dubbelspel. Aan de zijde van Joris De Loore versloeg hij hem eerder deze week al eens in de kwartfinale. In de halve finale waren de eerste reekshoofden echter in twee sets te sterk voor het Belgisch duo.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws