Home » Geen categorie » Vanneste strijdt om titel op Rising Stars-toernooi Middelkerke

Vanneste strijdt om titel op Rising Stars-toernooi Middelkerke

Vanneste strijdt om titel op Rising Stars-toernooi Middelkerke

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Jeroen Vanneste (ATP-1 113) heeft zich op het Rising Stars-toernooi van Middelkerke (België, $ 10 000) geplaatst voor de finale. De Belg neemt het daarin op tegen Thomas Brechemier (ATP-875) uit Frankrijk.

Geen finale dus tussen dubbelbudies Sander Gille (ATP-604) en Joran Vliegen (ATP-673). Gille, vijfde reekshoofd in Middelkerke, liet zich in de halve finale verrassen door Vanneste, dé man in vorm aan de kust deze week. Vanneste, die in zijn tweede ronde het eerste reekshoofd al overklaste met 6-1 en 6-0, liet Gille geen kans: 6-3 en 6-2.

Vliegen, geplaatst als zesde beste op het toernooi, vocht het voor een finaleplaats uit met Brechemier, maar moest na drie sets zijn meerdere erkennen in de Fransman: 6-1, 6-7 (5) en 6-1.

Vanneste kan in Middelkerke de eerste enkeltitel uit zijn carrière winnen. In het dubbelspel veroverde hij al zes trofeeën.

Dubbelspel

Zaterdag staken de Australische broertjes en eerste reekshoofden Adam en Jason Taylor (ATP D-731 en ATP D-731) de dubbeltitel al op zak door met 6-0 en 6-2 over tweede reekshoofden Billy Harris (ATP D-735) en Jakob Sude (ATP D-842) uit Groot-Brittannië en Duitsland te walsen. (Gille en Vliegen namen in Middelkerke niet deel aan het dubbelspel, nvdr.)

De finale van het enkelspel vindt vandaag om 15u plaats in Middelkerke. De inkom tot het toernooi is gratis.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws