Home » Geen categorie » Venus Williams breekt stilte na verkeersongeval

Venus Williams breekt stilte na verkeersongeval

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Venus Williams (WTA-11) heeft voor het eerst gereageerd op het auto-ongeluk waarbij een dodelijk slachtoffer viel. Ondertussen heeft de familie van het slachtoffer ook een klacht tegen haar ingediend.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Venus Williams zou volgens een politierapport schuldig zijn aan een verkeersongeval op 9 juni in Palm Beach Gardens in Florida. Daarbij geraakte een 78-jarige chauffeur ernstig gewond en overleed hij twee weken later op intensieve zorgen.

De Amerikaanse tennisster heeft op haar Facebookpagina gereageerd op het fatale ongeval. Ze bood haar medeleven aan aan de familie van het slachtoffer: “Ik ben ontstemd door dit ongeval. Mijn condoleances gaan naar de familie en vrienden van Jerome Barson en ik zal aan hen denken in mijn gedachten en gebeden.”

Beschuldigd van onvrijwillige doodslag

Ondertussen krijgt het auto-ongeval ook nog een staartje voor Williams. Aanvankelijk kreeg de Amerikaanse geen boete en werd ze ook niet in beschuldiging gesteld. Na het overlijden van de 78-jarige autobestuurder is de situatie echter veranderd. De dochter van het dodelijke slachtoffer heeft nu toch klacht tegen haar ingediend en beschuldigt Williams van onvrijwillige doodslag.

Het is nog onduidelijk wanneer de klacht behandeld zal worden. Voorlopig komt de deelname van Williams aan Wimbledon niet in gevaar. De 37-jarige Amerikaanse zal in de eerste ronde als tiende reekshoofd spelen tegen Elise Mertens (WTA-56).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

Elise Mertens en Su-Wei Hsieh - © Jimmie48 Tennis Photography

Nieuwe dubbelpartner voor Mertens

Elise Mertens (WTA D-4) en Su-Wei Hsieh (WTA D-1) zullen in 2022 niet meer samen dubbelen. Mertens zal volgend seizoen samen spelen met de Russische speelster Veronika Kudermetova (WTA D-14)

LEES MEER