Home » WTA » Venus Williams: “Dit is de grootste overwinning uit mijn carrière”

Venus Williams: “Dit is de grootste overwinning uit mijn carrière”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Venus Williams, pas 40 en een reeds rijkgevulde carrière met o.a. zeven grandslamtitels en vier keer Olympisch goud, blikt terug op haar grootste overwinning.

“De Olympische Spelen van 2012 was één van de meest interessante ervaringen voor mij (ze won toen goud in het dubbelspel aan de zijde van haar zus Serena, n.v.d.r.), maar eigenlijk zijn alle dubbeltitels met Serena speciaal”, vertelt Williams aan People.

Toch is Williams’ grootste overwinning naar eigen zeggen geen titel. Midden de jaren nul was de Amerikaanse één van de voortrekkers om het prijzengeld van Wimbledon en Roland Garros gelijk te trekken tussen mannen en vrouwen. “Daar werkten we al aan sinds de jaren zestig en had al lang moeten gebeuren.”

Black Lives Matter

Williams toont zich wel vaker sociaal geangageerd. Ook in het huidige racismedebat neemt ze het voortouw en gebruikt ze haar stem om verandering teweeg te brengen.

In haar carrière won de Amerikaanse tot dusver naast zeven enkeltitels, ook zestien Grand Slam dubbeltitels waarvan twee in het gemengd dubbelspel.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS