Home » Grand Slam » US Open » Venus Williams maatje te groot voor Flipkens

Venus Williams maatje te groot voor Flipkens

Kirsten Flipkens (WTA-14) heeft niet kunnen stunten op de US Open, in de eerste ronde bleek ze niet opgewassen tegen Venus Williams (WTA-60). Het twaalfde reekshoofd verloor in twee korte sets.

De 33-jarige Williams begon fel aan de de wedstrijd en liep al snel 4-0 uit in het Arthur Ashe-stadion op Flushing Meadows. Met veel moeite wist Flipper bij 4-1 haar opslag te behouden, maar de eerste set ging al snel naar Williams met 6-1.

In Toronto wist onze landgenote nog terug te vechten na een desastreuze eerste set, maar vandaag ging de Amerikaanse resoluut voor de overwinning. Ze kwam 2-0 voor, maar Flipkens wist terug te komen tot 2-2. In een lange game had ze enkele kansen op door de opslag van haar tegenstandster te gaan, maar uiteindelijk wist Williams haar opslag te behouden. Na de 3-2 kon Flipkens geen spelletje meer winnen en zo stond het 6-1 6-2 na 1 uur en 24 minuten.

Een vroege exit dus voor onze best geplaatste Belgische speelster, die wel nog aantreedt in het dubbel. Samen met de Tsjechische Cetkovska neemt ze het in de eerste ronde op tegen het Canadees-Slovaakse due Bouchard/Husarova.