Home » Grand Slam » Wimbledon » Venus Williams op haar 37e naar de finale op Wimbledon

Venus Williams op haar 37e naar de finale op Wimbledon

Venus Williams (WTA-11) heeft de finale op Wimbledon bereikt. Ze versloeg de thuisfavoriete Johanna Konta (WTA-7) in twee sets.

Negen jaar na haar laatste finale op Wimbledon heeft de Amerikaanse Williams de finale bereikt. Na een nipte eerste set, zette Williams haar tegenstander Konta met de rug tegen de muur. In de eerste manche hielden beide speelsters elkaar in evenwicht. De Britse kon in deze set twee breakpunten bij elkaar spelen, maar kon deze echter niet omzetten in een break. Bij een 5-4 stand in het voordeel van Williams, moest Konta serveren om in de set te blijven. De Amerikaanse snelde naar een 0-40 stand, en het tweede setpunt was het goede.

In set nummer twee ging Williams snel door en keek niet meer achterom. In geen tijd moest Konta tegen een 4-1 achterstand aankijken. Na één uur en dertien minuten was de overwinning van Williams een feit. De setstanden waren 6-4 en 6-2.

Op haar 37e en na een periode van een wankelende gezondheid, staat Williams nu terug een prachtig seizoen te spelen. Ze bereikte dit jaar al de finale op de Australian Open waarin ze verloor van haar zus Serena. Op Wimbledon, het toernooi dat ze al vijf keer won, heeft de Amerikaanse nu 87 overwinningen achter haar naam staan. Zaterdag zal ze er hier nog een aan willen bijvoegen. Dan moet ze het in de finale opnemen tegen Garbiñe Muguruza (WTA-15) die haar halve finale vlot won.