Home » Grand Slam » Australian Open » Venus Williams oudste vrouw in halve finale ooit op Australian Open

Venus Williams oudste vrouw in halve finale ooit op Australian Open

Venus Williams oudste vrouw in halve finale ooit op Australian Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Amerikaanse Venus Williams (WTA-17) staat in de halve finale van de Australian Open. Hiermee is ze met haar 36 jaar de oudste vrouw ooit die dit bereikt heeft op de Australian Open. 

Venus Williams stond op de US Open van 2010 voor het laatst in de halve finale. Na zeven jaar staat ze dus opnieuw in de eindfase van een grandslamtoernooi. Met haar vijftigste overwinning op de Australian Open bereikte ze dus deze mijlpaal.

(null)

(null)


Slachtoffer van dienst was de Russische Anastasia Pavlyuchenkova (WTA-27). Williams won de wedstrijd in twee sets: 6-4 en 7-6(3). De Amerikaanse is duidelijk in goede doen, ze heeft zelfs nog geen enkele set moeten prijsgeven op weg naar de halve finale.

(null)

(null)

Finale Williams-Williams?

Sommige tennisfans beginnen al te watertanden wanneer ze beide zussen Williams in een grandslamfinale zien. Het is al van 2009 geleden, op Wimbledon, dat beide dames het tegen elkaar moesten opnemen in de finale. In totaal speelden Venus en Serena acht keer een grandslamfinale, Serena kon er daarvan zes winnen. De laatste keer dat ze elkaar ontmoette op de Australian Open dateert al van 2003, Serena won toen in de finale na drie felbevochten sets. Om dit jaar de finale te halen, moet Venus wel eerst voorbij Coco Vandeweghe (WTA-35) die met 6-4 en 6-0 komaf maakte met de Spaanse Garbiñe Murguruza (WTA-7).

(null)

(null)


Beide zussen hebben al een indrukwekkende carrière bij elkaar getennist. Samen zijn ze goed voor 120 enkeltitels, maar liefst 29 grandslamtitels, stonden beiden op nummer één in het enkel én het dubbel, wonnen samen veertien grandslamtitels in het dubbel en elk twee in het gemengd dubbel. Venus en Serena wonnen elk ook nog eens vier gouden medailles op de Olympische Spelen. Vorig jaar won Venus nog een zilveren medaille in het dubbel gemengd en werd zo de meest gedecoreerde Olympische tennisser (m/v) ooit.

koen

koen

Meer nieuws