Home » Grand Slam » Australian Open » Venus Williams staat in de kwartfinale

Venus Williams staat in de kwartfinale

Venus Williams staat in de kwartfinale

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Amerikaanse Venus Williams (WTA-17) heeft zich geplaatst voor de kwartfinale op de Australian Open. Ze versloeg de Duitse kwalificatiespeelster Mona Barthel (WTA-181). 

Barthel kon in de laatste kwalificatieronde nog winnen van de Belgisch Maryna Zanevska (WTA-122) en is de tweede kwalificatiespeelster in de vierde ronde op deze Australian Open. Vandaag had Williams niet erg veel moeite met de Duitse.

(null)

(null)


In de eerste set kwam Williams al snel op een 3-0 voorsprong. Barthel kon nog één keer terug breaken maar dat was niet voldoende. Williams haalde de set binnen na iets meer dan 40 minuten met 6-3. Tot 5-5 kon Barthel goed aanklampen in de tweede set. De ondertussen 36-jarige Williams schakelde een versnelling hoger en kon door de opslag van Barthel gaan. Williams ging door op haar elan en kon na anderhalf uur de wedstrijd winnen met 6-3 en 7-5. De Amerikaanse verloor dit toernooi nog geen set.

Flashback naar 1998

Op de Australian Open 19 jaar geleden speelden Venus en Serena Williams hun eerste officiële wedstrijd tegen elkaar. Venus kon toen de wedstrijd winnen in de tweede ronde met 7-6(4) en 6-1. Ondertussen staat het na 27 wedstrijden 16-11 in het voordeel van Serena. Nu hebben ze de kans om elkaar voor de 28e keer ontmoeten, maar dat kan pas in de finale.

(null)

(null)

koen

koen

Meer nieuws