Home » Geen categorie » Verboven en Geens moeten halve finale-ticket delen

Verboven en Geens moeten halve finale-ticket delen

Verboven en Geens moeten halve finale-ticket delen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Laurens Verboven (ATP-1 658) en Clément Geens (ATP-485) hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van het ITF-toernooi van Aarlen ($ 15 000 +H). Voor Thibault Saive (NR), Loïc Juszczak (ATP-2 236) en Alexandre Folie (ATP-400) zit het toernooi er op.

Kwalificatiespeler Saive had op papier de moeilijkste opdracht in de tweede ronde. Tegen eerste reekshoofd Jordi Samper-Montana (ATP-208) startte hij duidelijk als underdog. In de eerste set moest Saive dan ook de wet van de sterkste ondergaan: 1-6. In de tweede set ging de 19-jarige Belg al een pak beter mee in de wedstrijd, maar uiteindelijk kwam hij toch nog te kort: 3-6.

Wildcard Juszczak had een lastige eerste ronde achter de rug, en moest het net als Saive in de tweede ronde opnemen tegen een reekshoofd. Zesde reekshoofd Frederico Ferreira Silva (ATP-287) startte daarin het beste. Met 1-6 zette hij Juszczak al snel op achterstand. In de tweede set werd het spannender, maar Silva speelde het beheerst uit: 4-6.

Een andere wildcard, Verboven, plaatste zich wel voor de kwartfinales. Dat deed hij door knap het tweede reekshoofd uit te schakelen. In een spannend duel met de Spanjaard Oriol Roca Batalla (ATP-219) wist Verboven twee keer het beslissende verschil te maken op het einde van de set: 7-5 en 7-5. In de kwartfinales neemt hij het op tegen landgenoot Geens.

Geens plaatste zich voor de kwartfinales door een andere landgenoot, achtste reekshoofd Folie, uit te schakelen. Geens staat 85 plaatsen lager gerangschikt als Folie, maar is aan een sterke opmars in de rankings bezig. Die opmars is een resultaat van het tennis dat hij speelt en dat merkte ook Folie. In de eerste set kwam hij niet echt in het stuk voor en moest hij met 6-2 het hoofd buigen. In de tweede set werd het spannender. Tot 5-5 ging het gelijk op, maar daarna schakelde Geens opnieuw een tandje hoger. Twee spelletjes op rij waren voldoende voor een kwartfinaleplaats.

Voor de twee Belgen wordt het het tweede duel. In het begin van de zomer was het Geens die in drie spannende sets won. Zij starten rond vier uur aan hun partij op het Court Central.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws