Home » Geen categorie » Verboven grijpt ook in het enkelspel naast titel

Verboven grijpt ook in het enkelspel naast titel

Verboven grijpt ook in het enkelspel naast titel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Laurens Verboven heeft in eigen land naast de titel op het juniorentoernooi van Sint-Katelijne-Waver (Grade 4) gegrepen. In de finale moest hij in twee sets het onderspit delven tegen het Duitse eerste reekshoofd.

Laurens Verboven (ITF-556) heeft in 2014 met heel wat blessures te maken gekregen. Maar dat hij op de terugweg is, liet hij in Sint-Katelijne-Waver duidelijk merken. Als zevende reekshoofd plaatste hij zich voor zowel de finale in het enkel- als in het dubbelspel. Eerder verloor hij die in het dubbelspel al, wat hem nog wat extra motivatie gaf voor de finale van het enkelspel.

Met eerste reekshoofd Tim Ruehl (ITF-261) wachtte hem echter een moeilijke klus. Het grote verschil op de rankings werd ook duidelijk in de eerste set. Verboven kon nog een eer-reddende game pakken, maar daarnaast moest hij de volledige set aan Ruehl laten: 1-6. In de tweede set ging Verboven veel beter mee met zijn Duitse tegenstander. Bij 5-5 verhoogde Ruehl zijn niveau nog een tikje, en Verboven brak. De Belg moest zijn opslag inleveren en zag met 5-7 de titel door zijn vingers glippen.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws