Home » Rising Stars Tennis Tour » Verboven nipt onderuit in De Haan

Verboven nipt onderuit in De Haan

Verboven nipt onderuit in De Haan

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Laurens Verboven (geen ranking) was de enige Belg die gisteren in actie kwam op TC De Polderblomme in De Haan. Hij moest nipt het onderspit delven tegen de Fransman François-Arthur Vibert (ATP-770).

Verboven speelt in De Haan zijn allereerste Futurestoernooi en kreeg ene wildcard van de organisatie. In de eerste ronde klopte hij het achtste reekshoofd Joris De Loore, nadat De Loore in de tweede set opgaf (6-3 en 1-0). Tegen de 24-jarige Fransman startte Verboven sterk aan de wedstrijd. Hij domineerde de rally’s en kwam aan de leiding te staan in de eerste set. Bij 4-1 en 40-40 vertrapte Verboven zich na het slaan van een forehand. Hij kreeg een medical time-out van drie minuten. De Limburger speelde voorzichtiger, waardoor Vibert terug kon komen tot 4-4. Verboven kon het volgende spel nog winnen, maar de drie volgende spelletjes gingen naar de Fransman: 7-5.

In de tweede set kon de 18-jarige Verboven zijn niveau terug wat opkrikken, maar de Fransman stond er telkens op de belangrijke momenten. De ervaren Fransman kon op het einde aan het langste eind trekken door de tweede set te winnen met 6-4.

Verboven zal deze zomer nog te bewonderen zijn op de toernooien van de Rising Stars Tennis Tour. Nadien vertegenwoordigt hij samen met Loïc Juszczak en Lukas Daels ons land op de European Summer Cup.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws