Home » Rising Stars Tennis Tour » Verboven verrast in De Haan, ook Meulemans naar tweede ronde

Verboven verrast in De Haan, ook Meulemans naar tweede ronde

Verboven verrast in De Haan, ook Meulemans naar tweede ronde

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De eerste zes enkelwedstrijden van de hoofdtabel van het Rising Stars Tennis Tour-toernooi in De Haan zijn afgewerkt. De Belgen Stijn Meulemans en Laurens Verboven plaatsten zich voor de tweede ronde.

Het was een lange dag op Tennisclub De Polderblomme in De Haan. Vier van de zes enkelwedstrijden werden beslist in driesetters waardoor het speelschema licht werd aangepast.

De eerste wedstrijd startte om 10 uur en werd gespeeld tussen het derde reekshoofd Deiton Baughman (USA) en Elmar Ejupovic (DUI). De eerste set werd gewonnen door de Duitser met 7-6. In de tweede en derde set was de Amerikaan sterker en daarin haalde hij het met 6-2 en 6-4.

Nadien was het de beurt aan Olaf De Weerdt. Hij nam het op tegen de Oekraïner Alekseenko. In de eerste set waren beide spelers aan elkaar gewaagd, maar Alekseenko kon op het einde van de set aan het langste eind trekken en won met 7-5. De tweede set werd gewonnen door De Weerdt met 6-4. In de beslissende set was de Oekraïner de betere en daarin haalde hij het met 6-1.

Op het tweede court was er de wedstrijd tussen de twee kwalificatiespelers Ivan Goluza (AUS) en Florian Lakat (FRA). Ook deze wedstrijd werd beslist in een driesetter in het voordeel van de Fransman: 6-3 4-6 6-3.

Stijn Meulemans was de tweede Belg die in actie kwam. Hij speelde tegen de Chileen Juan Matias Gonzalez Carrasco. De eerste set ging naar de Chileen met 6-4. In de tweede set kon Gonzalez Carrasco uitserveren bij 5-4. Meulemans zorgde voor de break en kon een tiebreak uit de brand slepen. In de tiebreak stond de Chileen op een 5-2-voorsprong. Meulemans won vijf punten op rij en haalde zo de tweede set binnen. In de derde set was de veer gebroken bij de Chileen en werd het 6-1 voor Meulemans.

Er stond gisteren ook een Belgisch duel op het programma. Achtste reekshoofd Joris De Loore speelde zijn eerste wedstrijd in zes maanden. Hij nam het op tegen de 18-jarige Laurens Verboven. De jonge Limburger speelt in De Haan zijn eerste toernooi op het Futurescircuit en had niets te verliezen. De eerste set won hij met 6-3. Bij 1-0 in de tweede set in het voordeel van Verboven gooide De Loore de handdoek in de ring nadat hij last kreeg aan zijn elleboog waaraan hij vier maanden geleden werd geopereerd.

De laatste enkelwedstrijd van de dag ging tussen de Nederlander Lennert Van Der Linden en de Rus Andrei Plotniy. Van Der Linden haalde het in twee sets van de Rus: 6-4 en 6-2.

 

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws