Home » Grand Slam » Roland Garros » Verdasco knikkert Dimitrov uit het toernooi in straight sets

Verdasco knikkert Dimitrov uit het toernooi in straight sets

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De ervaren Spanjaard Fernando Verdasco (ATP-35) heeft voor de eerste grote verrassing gezorgd van het toernooi. Hij versloeg het vierde reekshoofd Grigor Dimitrov (ATP-5) en gaat naar de vierde ronde. 

Dat de ondertussen 34-jarige Verdasco niet om een stunt verlegen is, wisten we eigenlijk al. Hij zorgde vrijdag voor de eerste grote stunt van het toernooi door in de derde ronde te winnen van de Bulgaar Dimitrov. Het moet gezegd, Dimitrov zoekt al een tijdje naar zijn beste vorm na zijn fantastisch seizoen in 2017 en werd in de vorige ronde al danig op de proef gesteld.

De foutenlast van de Bulgaar lag aan de hoge kant, maar hij kon daar ook een heel aantal winners tegenover plaatsen. Verdasco serveerde echter ijzersterk en moest enkel in de derde manche écht knokken om zijn service te behouden. Na 2 uur en 21 minuten won Verdasco de partij met 7-6 (4), 6-2 en 6-4. De Spanjaard leidt nu in de onderlinge ontmoetingen met 3-2 en won dit jaar al twee keer van Dimitrov.

De partij kreeg een extra gouden randje voor Verdasco want het was zijn 350e wedstrijd op gravel. Hij evenaart zo zijn beste prestatie op Roland Garros met een vierde ronde.

koen

koen

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden