De ervaren Spanjaard Fernando Verdasco (ATP-35) heeft voor de eerste grote verrassing gezorgd van het toernooi. Hij versloeg het vierde reekshoofd Grigor Dimitrov (ATP-5) en gaat naar de vierde ronde. 

Dat de ondertussen 34-jarige Verdasco niet om een stunt verlegen is, wisten we eigenlijk al. Hij zorgde vrijdag voor de eerste grote stunt van het toernooi door in de derde ronde te winnen van de Bulgaar Dimitrov. Het moet gezegd, Dimitrov zoekt al een tijdje naar zijn beste vorm na zijn fantastisch seizoen in 2017 en werd in de vorige ronde al danig op de proef gesteld.

De foutenlast van de Bulgaar lag aan de hoge kant, maar hij kon daar ook een heel aantal winners tegenover plaatsen. Verdasco serveerde echter ijzersterk en moest enkel in de derde manche écht knokken om zijn service te behouden. Na 2 uur en 21 minuten won Verdasco de partij met 7-6 (4), 6-2 en 6-4. De Spanjaard leidt nu in de onderlinge ontmoetingen met 3-2 en won dit jaar al twee keer van Dimitrov.

De partij kreeg een extra gouden randje voor Verdasco want het was zijn 350e wedstrijd op gravel. Hij evenaart zo zijn beste prestatie op Roland Garros met een vierde ronde.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.